L’activitat il·legal segueix amb impunitat: Qui tancarà la cantera del Carraixet? (nous videos i fotos.)

articles-excavacions-ilc2b7legals-vall-de-flors-carraixet-comp

La premsa ha seguit la qüestió

Ara que ja ha passat el que es preveia, la pregunta és:  Qui es farà càrrec de les actuacions definitives per al tancament d’una activitat il·legal, destructiva del medi ambient, de la pau social i convivència a un barri de Bétera? Y sobre tot a qui correspondrà el restabliment de la zona al seu aspecte original de colonització vegetal del Barranc de Carraixet ? Ajuntament de Bétera, Conselleria de Medi Ambient , Confederació Hidrogràfica del Xúquer, ministeri del Medi Ambient o el Seprona hauran de prende part de tal despropòsit, perquè els veïns no ens n’anem a callar del que està passant.

La Fiscalia de Medi ambient de València ha arxivat les actuacions  que l’ajuntament de Bétera havia  traslladat  sobre l’activitat il·legal que Excavaciones Ortiz ve desplegant fa anys en el Carraixet al costat del barri de Vall de Flors, a pesar de la suspensió que havia decretat l’alcaldia a instàncies dels seus ciutadans .

Els seus veïns havien denunciat reiteradament  al consistori la il·legalitat de l’activitat i això va provocar l’aplicació d’una multa i el trasllat a la fiscalia de les actuacions que ara s’han arxivat.

¿Per qué s’han arxivat si és una activitat il·legal? Sembla que el trasllat d’actuacions per part de l’ajuntament no implicava denúncia alguna i era d’esperar que la fiscalia en estos casos, arxive perquè considera “falta administrativa” i “no delicte”.

Les intervencions d’alguns veïns i concejals de l’oposició en el ple municipal, sobre el fet que el trasllat a la fiscalia no era suficient, se demostren ara com plenament vàlides. Com també que les multes no serien eficients ja que pareix que l’empresa no està pagant i continua l’activitat quan li convé.

Els veïns continuen pendent d’unes denúncies a la Conselleria de Medi Ambient, i , a partir d’ara es plantegen noves vies d’actuació.

CONSULTA TOTA LA GALERIA DE FOTOS DE LES EXCAVACIONS IL·LEGALS EN

http://api.flickr.com/services/feeds/photos_public.gne?id=35838370@N02&lang=es-us&format=rss_200

SITUA LA CANTERA EN UN MAPA. SEGUEIX L’ENLLAÇ A CONTINUACIÓ:

http://www.flickr.com/photos/elbarodevalldflors/map?&fLat=39.5775&fLon=-0.4108&zl=1&map_type=sat&order_by=recent

TAMBÉ POTS MIRAR-LES EN LA COLUMNA DE LA DRETA DEL BLOG, MES AVALL

Etiquetes:

2 Respostes to “L’activitat il·legal segueix amb impunitat: Qui tancarà la cantera del Carraixet? (nous videos i fotos.)”

  1. Pilar Says:

    Ya que es una situación de total indefensión para los vecinos de esta urbanización y legalmente es una dejadez y toreo contínuo,
    ¿por qué no “invitamos” al alcalde y miembros del ayuntamiento de su grupo político a pasar estas vacaciones de verano en Vall de Flors para que vivan durante unos día las molestias (ruidos insufribles, polvo, etc) que las excavaciones de la cantera llevan sufriendo todos los vecinos de esta urbanización durante años. Para entender e intentar paliar el peligro o molestia de una situación concreta no hay como “sufrirla”.

    ¿Tal vez es que son realizadas por alguna empresa “amiga” de algún miembro del equipo de gobierno del ayuntamiento y por eso no se toman más interés ante tremenda y bárbara ilegalidad?, tanta pasividad ante esta situación ya da que pensar…

  2. LA EMPRESA DE LAS EXTRACCIONES EN EL CARRAIXET CAMBIA EL NOMBRE Y CONTINUA SU ACTIVIDAD « VALL DE FLORS (BÉTERA) Says:

    […] https://valldflors.wordpress.com/2009/02/27/la-fiscalia-arxiva-el-cas-de-la-cantera-illegal-en-el-car… […]

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s


%d bloggers like this: