DINERS I VIRTUTS EN EL PLE DE MAIG. QUI PAGARÀ EL DÈFICIT? CRÒNICA D’UNA SESSIÓ INDOLENTA

toma-de-posesion007 - arxiu

Bétera demanarà endeutar-se més

L’ajuntament de Bétera té un desequilibri pressupostari de quasi un 1%, que resulta del dèficit actual del 5’8% respecte del marcat pel govern de l’Estat en la Llei d’equilibri pressupostari de les administracions recentment aprovada que fixa com a màxim el 4’81%. Un pla de sanejament que s’enviarà a la Conselleria per a la seua aprovació, preveu la sol·licitud d’un préstec de 1,2 mill d’€ per a finançar gasto corrent i inversions. La tresoreria treballarà en un Pla Econòmic i financer que pretén la reducció del gasto i la pujada d’ingressos

Dryade S.L serà la concessionària del jardins amb acusacions de desvirtuar i enfosquir el procés des de  l’oposició

Després de comprovar errades en les valoracions tècniques de la concessió a l’empresa Dryade S.L del manteniment dels jardins públics de Bétera, s’aprova de manera definitiva la seua adjudicació. El concejal de jardins J.Martí defengué les empreses xicotetes sobre les grans per a ser contractades així com una jardinera de “qualitat” amb diners dels impostos; per últim afegí que volia els jardins del poble no foren pitjors que els de les urbanitzacions.0_612_1-pilar-ros

La regidora socialista Pilar Ros insistí en el fet que “les cadenes d’errades i defectes han desvirtuat el procés d’adjudicació” i que el procés li presentava dubtes . La concejal d’EU Neus Sánchez, hi va incidir i va parlar de contractació “fosca” i que no havia hagut temps per mirar la documentació abans del plenari. Els diners de la concessió per a 2009 seran de 631.236’47 €. L’equip de govern PP-UPIB-UV va votar a favor, PSOE,EU i Bloc van votar en contra,  i CUBE es va abstenir.

Moció per a demanar pantalles acústiques i plans de seguretat per a Vall de Flors.

El plenari va aprovar per unanimitat demanar al Ministeri de Foment la instal·lació de pantalles acústiques en la A-7 al seu pas per Vall de Flors, així com la redacció de mesures de seguretat des de la Junta de protecció civil davant la contingència d’un accident amb matèries perilloses. Representants dels veïns de VF-I i II acudiran amb el concejal de CUBE, M. Chover a entregar al Delegat de govern esta petició i exposar la situació de les canteres il·legals al Carraixet.

El Bloc demana facilitar el pagament de l’IBI

La regidora del Bloc Cristina Alemany, qui es va manifestar  en contra de la pujada de l’ IBI, demanà que es procurara donar facilitats per al seu pagament fraccionat . La concejal Rosario Martinez li contestà que eixa possibilitat se contempla previa petició per escrit de l’interessat. Una moció que vol donar suport als cantants i músics en valencià va ser aprovada per unanimitat a iniciativa d’este grup.

El camí de la Providència serà reasfaltat

Este penós camí que suporta gran intensitat de trànsit serà reasfaltat després que acaben les obres del gas segons manifestà la concejal del PP Elia Verdevio a una nova pregunta de Cristina Alemany.

Centre de Formació Laboral de la Construció a Bétera: Ja hi ha terrenys.

Bétera tindrà un Centre de Formació per a treballadors de la construcció. Este centre es farà en uns terrenys desafectats i cedits gratuitament per l’ajuntament a la Generalitat per 50 anys. En ell es podran fer cursos de formació ocupacional i contínua i els ciutadans de Bétera tindran prioritat per accedir-hi.

J.M. Aloy a Angel Martínez: “Vosté i jo no s’entenem”

El veí de Bétera Àngel Martinez protagonitzà la nova anècdota del torn del públic. Primer perquè complia anys i li van demanar una felicitació des del plenari, segon perquè va preguntar a l’alcalde per la direcció del seu sastre i per últim per la seua frase i croada particular “quitenme el árbol del ahorcado”. L’alcalde, lacònic, manifestà “usted y yo no nos entendemos”.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s


%d bloggers like this: