EL nou terreny de joc polític : Els partits reaccionen a poc a poc a les convulsions socials i econòmiques (I)

Els partits polítics experimenten en l’actualitat moments de convulsió (PP), de recerca del discurs perdut (PSPV) i els més inquiets tracten de mirar al futur sense complexos amb noves i interessants propostes de canvi (Bloc-Compromís).

Com influiran en els ciutadans aquestes propostes? Com connectaran amb veïns i col·lectius de base? Seran capaços d’obrir els partits als moviments ciutadans? Canviarà alguna cosa en la manera de fer i entendre la política?

Reproduïm a continuació les propostes i intencions de El Bloc per al futur, extretes dels diaris Levante i El País a partir de la celebració del Darrer diumenge d’Octubre, la festa del nacionalisme valencià, el passat cap de setmana al Puig:

El Bloc, Iniciativa del Poble Valencià, la corriente Project Obert que lidera el ex coordinador general de EU Joan Ribó, los Verdes y una larga lista de colectivos cívicos llevan desde hace tiempo cooperando en este objetivo. “El ambiente está maduro”, recalcó Morera en un discurso ante los centenares de personas que acudieron al aplec. La crisis del bipartidismo político, los escándalos de corrupción que salpican a la Generalitat, la falta de inversión del Gobierno central en el territorio valenciano y la necesidad de una regeneración democrática explican, a juicio de este dirigente, por qué es el momento para crear una coalición progresista que articule “una alternativa ética, política y social”.

images-DARRER DIUMENGE D'OCTUBRE

Anuncis

Etiquetes:

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s


%d bloggers like this: