L’ALCALDE DE BÉTERA DECLARARÀ EN EL JUTJAT DE LLÍRIA PER PRESSUMPTA PREVARICACIÓ.

El Jutjat de 1ª instància de Llíria Núm.2 ha dictat un auto que admet a tràmit la querella presentada pels regidors de l’oposició (PSOE-EU-BLOC-CUBE) contra l’alcalde de Bétera per prevaricació administrativa. José MªAloy, alcalde de Bétera del Partit Popular, serà citat el 30 de novembre pel jutjat de Llíria per respondre davant de les denúncies de l’oposició per pressumpta prevaricació que consistiria en haver contractat de manera continuada, mitjançant decrets de l’alcaldia, els servicis del bufet d’avocats Garrigues Walker sense que hi haguera oferta pública de contractació . També s’ha citat en este jutjat a la interventora municipal en qualitat de testimoni.

DSCF1875 alcalde car circunstancias

La quantitat d’euros que podría haver ingressat este bufet pel servicis d’assessorament legal que eren pagats per obra, és a dir,  per cada consulta o servici legal fet, poden superar la xifra de 300.000 a l’any. La major part de les consultes legals han sigut  de tipus urbanístic.

La manera fragmentada de pagar a Garrigues era coneguda per l’oposició que l’anomenava irònicament “la tarifa plana” perquè els pagaments es feien per una quantitat de 5995 €. Per als querellants, la relació amb Garrigues, assessors legals de l’ajuntament, de facto, suposava una adjudicació directa sense  tenir en compte la llei de contractes  fet que és pressumptament il·legal i comptava amb manifestes reserves per part de la interventora municipal.

Estos servicis vénen fent-se des que el PP va accedir al govern de Bétera 2003-2004, ja fa més 5 anys . La denúncia ha estat presentada per tots els regidors de l’oposició de Bétera fa aproximadament un mes i és més que probable que la citació la tinga ja J.M. Aloy en el seu poder. La situació processal és ara la d’unes diligències prèvies admeses a tràmit i on l’alcalde és citat com “querellat”. La jutgessa Mª Soledad Capilla podria imputar a l’actual alcalde el delicte de prevaricació si després de les diligències prèvies i el testimoni seu i el de la interventora municipal, així ho determinara. La prevaricació és un delicte pel qual una autoritat o funcionari públic dicta una resolució arbitrària en un assumpte administratiu o judicial, tot sabent  que eixa resolució és injusta.

Convulsió en el PP local

El blog Vall de Flors-Bétera ha pogut saber que el partit popular a Bétera es troba prou preocupat per la situació plantejada no tan sols per esta notícia, sinó per l’anunci de la setmana passada que s’anaven a acomiadar els assessors municipals i alguns contractats pel municipi entre els que es trobarian persones militants en el PP . Veure la notícia https://valldflors.wordpress.com/2009/10/30/betera-rectificara-y-moderara-la-subida-del-ibi-se-anuncia-un-plan-municipal-anticrisis/.

Fonts ben informades asseguren que es buscaria un canvi de cartell electoral anticipat a les pròximes eleccions ja que  José Mª Aloy, no repetirà com a candidat a alcalde i el partit s’estimaria anar fent una nova imatge amb la figura més que probable del president del PP local, German Cotanda actual regidor d’interior i seguretat ciutadana.

DSCF1478 german Cotanda

L’actual situació processal de l’alcalde podria plantejar una acceleració de la seua substitució si el partit així s’ho demanara.

Ple de Novembre.

Després que el ple de novembre fóra desconvocat perquè no es van reunir les comissions amb anterioritat, es farà el pròxim dijous  dia 5 de novembre a les 7 de la vesprada. Es preveu una sessió moguda on s’han d’aclarir les mesures anunciades pel tinyent d’alcalde Javier Alapont sobre la modificació de l’ordenança de l’IBI i perquè serà el primer plenari que es fa des que se sapia l’auto del jutjat de Llíria i la multa del consell de ministres sobre les obres al Carraixet.

CONSULTA ELS PUNTS DE L’ ORDRE DEL DIA:

http://docs.google.com/Doc?docid=0AZg-OjfLI2JSZGhiNmdyajdfOGY1azN6MmQ4&hl=es

Etiquetes: , ,

6 Respostes to “L’ALCALDE DE BÉTERA DECLARARÀ EN EL JUTJAT DE LLÍRIA PER PRESSUMPTA PREVARICACIÓ.”

 1. Victor Says:

  Buen trabajo de la oposición…..esperemos que se haga justicia si se resuelve en sentido condenatorio.

  Una crónica excelente.

 2. Silvia Says:

  Pues si el cabeza de lista va a ser German lo tenemos claro.
  Salimos de Malaga para caer en Malagón.
  La palabra talante y democracia no figuran en su diccionario.
  ¿Que pasa con el PP de Bétera?. No hay forma de que se renueve y “los de siempre” dejen de mangonear.
  ¿Cuantos militantes muy preparados se han ido de ese partido por este tema?.
  Hagan algo por Bétera, que ya esta bien.

 3. Pepe M. Says:

  Doncs apanyats estem, tots sabem que l´alcalde treballa baix les ordens de German, sempre ha segut el “mandamas”, tot el que fa el pobre Nel, es el que li diuen German i Ayo fonamentalment, que ja estan prou caducos, tants anys mangonejant esta parelleta …., que por donen els dos amb el poder total, podrien desapareixer per sempre estos dos i deixar pas a gent com Alapont, Elia, Fran i de segur que n´hi han mes valits. Nel es un bon home i tots ho sabem. Tambe enhorabona a l´oposició, ja era hora.

 4. E.O. Says:

  Me encanta que al fin puedan pillarlos….
  Soy una sufridora mas de los abusos urbanísticos del ayuntamiento de Bétera. No tendría lineas suficiente para contaros las desgracias, manipulaciones supuestos cohechos y prevaricaciones de las que soy víctima, pero si deciros que después de estar litigando contra este ayuntamiento en el ultimo año y medio ( primer contencioso-administrativo) le dan la razon a él y no me levantan la medida cautelar de paralizacion de obras que afectaba a 11 parcelas y que casualmente la mia (que no dependía de construcciones Montesano ,presuntamente muy conocidos y amigos de ellos) ha sido la única perjudicada. MAS GRAVE: El domingo me tiraron la valla de mi parcela y decidieron por su cuenta construir dentro de mi casa un muro de hormigon ¿ a que parece increible? En estos momentos ya voy utilizando varias vias judiciales contra el ayuntamiento ( la contencioso-administrativa y la penal) y contral el promotor y constructor en cuestion via penal y civil.Un saludo

 5. c.i. Says:

  A vore si ara la oposició continua amb la seua tasca, que és fer oposició. No ha anat malament dir-los algunes coses ben claretes i que el poble es movilitze davant els excessos del PP.
  Els partits d´esquerra son els qui han d´unir-se tots front als abussos del PP a Bétera.

 6. RUBEN Says:

  hola muchas gracias a la gente que acudio al pleno el dia 9 , fue bastante gente, nuestro proposito era hacernos oir y decirles que no estabamos dispuestos a seguir su juego , y lo conseguimos. Ellos ya estaban avisados de que se reuniria gente en el pleno, pues su tactica fue alargar todo lo que pudieron el pleno , empezo a las 7 y hasta las 9 no nos dejaron intervenir, termino sobre las10 y la gente se que hasta el final, pero no aclararon nada. Asi que hasta la proxima a ver si somos mas y alguien mas muestra su desacuerdo con estos abusos urbanisticos

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s


%d bloggers like this: