Un nou terreny de joc polític (II). Independents de Bétera, la guerra pel seu compte.

El paper que jugaran en el futur immediat formacions de tipus “independent” en Bétera, serà uns dels ingredients per a amanir la coctelera municipal que ja es veu en l’horitzó electoral. No sabem res de les intencions de la UPIB, Unió progresista independent de Bétera ni del seu únic representant ,soci de govern del PP, José Mª Martí, actual concejal de Medi Ambient. No obstant els confessionaris polítics de Bétera el situen en el PP per a les pròximes eleccions, per la qual cosa el futur d’una formació que va arribar a tenir 5 concejals amb el cambalatxe de l’exalcaldesa socialista Amparo Doménech, perilla. car003G-UPIB Torna a eixir a l’arena política el PIBET , partit independent de Bétera que va nàixer de la desmembració de l’anterior i que no va tenir representació política en el 2007. Ara han publicat un nou butlletí i preparen una pàgina web. El passat agost de 2008 van fer una campanya en la qual repartíren 6000 cartes sobre la pujada de la co ntribució. Ells tenen a bé dir que van ser els primers. Es presentaren aleshores 277 al·legacions que van ser desestimades pero no notificades, i per això tracten de fer arribar un escrit de sol·licitud d’ anul·lació de l ‘acord plenari que aprovà la pujada.(Si va presentar al·legacions en agost del 2008  poden demanar este escrit a pibet2007@hotmail com). BOLETIN OCTUBRE .

Si PIBET van ser els primers en adoptar iniciatives contra l’impost, CUBE , ciudadanos de urbanizaciones de Bétera, ha sigut l’última. Esta formació que va tenir poc més de 1000 vots, sobre tot en urbanitzacions, ha mantingut dos concejals en els plens durant este temps. En estos dos anys la seua activitat política ha sigut  escassa i fins i tot la inacció ha sigut criticada pels seus  votants,  un tant decebuts. Tal vegada moguts per això van presentar una esmena en el plenari d’octubre que no es va acceptar per a aquella sessió. Uns pamflets de colors amb un dens discurs anti-IBI i atribuint-se  èxits veïnals com la conducció de l’aigua a Vall de Flors i reivindicacions de dubtosa justificació, va escampar el rebuig dels votants d’este barri, que no van acceptar els seus papers ni els recursos. Esta formació va entrar amb mal peu en l’ajuntament amb un discurs incendiari on no van fer massa amics i que no s’ha correspost amb la trajectòria política posterior. Això va passar després d’unes negociacions per la investidura on tampoc eixiren ben parats per la poca habilitat dels interlocutors que participaren. Ara si volien jugar un paper d’oferir-se al PP en cas de necessitar una majoria, l’han dinamitat afegint-s’hi a una querella contra l’alcalde per pressumpta prevaricació.

DSCN8972 CUBE- comp 2 concejals

Els 2 concejals de CUBE, el passat ple d'octubre.

Les incognites estan en saber les opcions d’ estos partits amb trajectòries diferents però units per una voluntat d’independència, difícil de mantenir en els temps actuals: PIBET podrà creixer en aspiracions i entrar a l’Ajuntament? Desapareixerà un UPIB en caiguda lliure? Superarà CUBE la letàrgia, les  indefinicions i  les crítiques dels seus votants?

————————————————

Si t’ha interessat este article consulta també:

https://valldflors.wordpress.com/2009/10/26/el-nou-terreny-de-joc-politic-els-partits-reaccionen-a-poc-a-poc-a-les-convulsions-socials-i-economiques-i/

Etiquetes:

Deixa un comentari