LA RONDA NORD DE BÉTERA… UN MAR DE DUBTES

Les preguntes parlamentàries sobre la Ronda Nord aclareixen alguns dubtes sobre el perquè no apareixien consignacions pressupostàries per a l’obra en els comptes de la  Generalitat per al 2010, però mantenen grans incògnites sobre si este projecte serà realitat en un termini raonable.

El conseller d’Infraestructures Mario Flores contestava així a la pregunta del grup Iniciativa en les Corts Valencianes i aclaria que no hi ha encara ni informe de començament d’obres ni de viabilitat econòmica perquè la Conselleria d’Economia se’n faça càrrec i això malgrat que s’ha començat el procés d’expropiacions per part de la Diputació de València.

Un dubte encara més inquietat pertorbarà l’esperança de tots els beterans de veure finalitzada l’obra, si més no abans que acabe la crisi econòmica que ens afecta.  Esta obra  sols serà sufragada per la Generalitat  una vegada s’acabe l’obra licitada i adjudicada. Esta manera de projectar l’obra pública s’anomena “pago aplazado o método alemán” i està contemplada en la llei de contractes de la Generalitat. Esta varietat de contractació suposa que l’adjudicatària finança l’obra encara que podrà recuperar estos gastos amb interessos de demora.

Apareixen per tant els dubtes…

¿Voldran les empreses constructores haver de finançar tot el projecte amb els problemes crediticis que encara plantegen les entitats bancàries i pressumiblement s’allarguen en el temps?

No és esta manera de contractar una fugida endavant d’un projecte incert?

Quines garanties té la ciutadania que la variant de la Ronda Nord serà una realitat abans de dos anys?

Consulta la notícia sencera apareguda en Levante-emv:

http://www.levante-emv.com/comarcas/2010/01/08/comarcas-consell-supedita-inicio-ronda-betera-informe-hacienda/667337.html

La Conselleria d'Infraestructures informa però no garanteix res

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s


%d bloggers like this: