Situació crítica de les finances de Bétera: S’espera 1’35 milions de dèficit per al tancament de l’exercici de 2009.

José Rodado Hernández és, des de passat ple del primer de febrer, el nou concejal pel grup Esquerra Unida, formació que va traure un representant i que està en l’oposició junt amb PSPV, Bloc i Cube. La corporació en ple va acomiadar a Neus Sánchez amb elogis i va saludar la incorporació dels seu substitut. El seu nomenament va donar inici al ple ordinari de febrer.

Dació de comptes: s’espera un tancament del 2009 amb 1’35 milions de dèficit

L’assumpte més debatut del ple va ser sens dubte el tema de la dació de comptes del 2008. El punt de l’ordre del dia deia “aprovació” i no va ser tal com aclarí la concejal d’Hisenda qui va defendre la política del PP i els seus socis com d’equilibri, pressupostari, de modificacions del crèdit per als diferents capítols, d’augments dels serveis prestats i de contenció dels impostos així com de solucions d’ajustaments per al moment actual que reconegué difícil.

El portaveu del PSPV, Carlos Tórtola va firmar que mai s’havia fet una dació amb dèficit i que la situació era crítica segons informe de la Interventora municipal; al seu parer no s’havia fet una distribució adequada de les partides i s’havien dilapidat els 4 milions de superàvit de l’any 2007 fins arribar a 1’35 milions de dèficit en el 2009.

La representant del Bloc Cristina Alemany, incidí en el demoledor informe de la Interventora municipal  i en què s’estaven presentant comptes un any després del termini legal; aportà la dada del 24% d’endeutament i també de 8 milions en modificacions de crèdits quan el pressupost és de 18 milions. La recepta que proposà és contenció, eliminació de partides innecessàries i estalvi per assegurar la gestió municipal en un futur.

José Rodado(EU) en la presa de possessió

El més destacat del Ple en flaixos…

El representant del Bloc es va abstenir en l’aprovació d’una ajuda per a l’acollida d’un xiquet ucraïnés sembla ser per la poca claredat de les bases de tal concessió.

El personal de confiança que va cessar es concreta en 3 assessors i un contractat.

El nou representant d’EU va demanar també claredat per als informes de compatibilitat laboral que s’atorguen per l’ajuntament a partir d’ara.

La Falla Av. del Sud tindrà nou casal.El nou secretari J.Ibarra , va informar amb algun dubte sobre la qüestió. La qualificació de la parcel.la de 145 m2 que se segrega del CP J.Guardiola i que ocuparà la Falla Av. Del Sud canvia a partir d’ara. La Falla tindrà local propi en sòl que passa a ser “equipament dotacional recreatiu-esportiu”– sembla ser-

El pla Confiança –versió campista del pla Zapatero­- millorarà els accessos de la CV-35 amb Bétera i l’import del conveni signat ascendeix a 350.000 €. El ple el va incloure un un conveni ja existent.

El concejal d’Obres Públiques va sorprendre a tots amb una moció d’urgència per a sol·licitar una subvenció del 40% (de 100.000€) de l’import de canalització per a aigua de reg que abastisca el poliesportiu i el parc del Junqueral. La petició anirà al pla de “ajudes a entitats per a la defensa d’avingudes i inundacions”. Des de Vall de Flors, al costat del Carraixet, prendrem nota, ja que sabem molt “d’estes urgències”.

La concejal Pilar Ros del PSPV preguntà sobre el sobrant de la fiança o avals executats de Villaba S A, empresa constructora de Vall de Flors II, després que s’hagen fet valdre per sentència judicial per a les canalitzacions d’Aigua potable a causa de l’incompliment del conveni urbanístic. El concejal Alapont, aclarí que dels 219.436 € de fiança, s’executaren 129.637 per l’obra i queden retinguts 89.794 per a possibles utilitzacions o reclamacions ja que el procediment està encara viu.

Montesanó comptarà amb 372.583 € de crèdit extraordinari municipal ja que l’ajuntament és gestor directe com agent urbanitzador de l’adequació de xarxa elèctrica per al conjunt de la urbanització. Això passa després de la recepció de les obres.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s


%d bloggers like this: