Ple municipal de març: de paelles, retirades i perdons

El ple març no va ser una reunió vibrant com altres, no vingué marcada per grans acords ni temes polèmics. Hi  hagué uns quants assumptes de pura tramitació però alguns altres  van deixar moments d’interés i prou significatius.

Un dels punts més esperats era el que s’havia inclòs en  l’ordre del dia sobre l’assumpció dels gastos de defensa jurídica dels membres de la corporació. Tothom sabia per què es ficava este punt en el ple. I era d’esperar allò que va passar. José Rodado (EU) va agafar la paraula, amb la rapidesa que ens tenia acostumats Neus Sánchez, i expressà la seua acceptació, si bé amb dos condicions: la primera que l’acord no tinguera efecte retroactiu (per allò que sap tothom) i la segona que si el fallo de la sentència fóra condemnatori l’acusat hauria de tornar els gastos de defensa. Cristina Alemany (Bloc) i altres es van afegir als condicionants i l’equip de govern després d’un ” recés momentani” va dir que retiraven la qüestió per “estudiar-la” més a fons.

José Rodado d'Esquerra Unida

El torn obert de paraules deixà dos preguntes interessants i un intercanvis d’intervencions per a recordar. Cristina Alemany preguntà sobre el cost de la paella que es va fer a  Point de Saint Martin, poble italià agermanat amb Bétera , que va costar 5000 €. i a la qual va acudir una part gran de la corporació. Per a la regidora del Bloc no era moment de fer este gasto ni de que anara tant de personal. L’alcalde va marcar distàncies i digué que tot era provocat per “compromisos anteriors”.

La pregunta de Gloria Campomanes (CUBE) sobre la destinació de les indemnitzacions dels integrants del ple per a ONGs, provocà una eixida “curiosa” de la concejala del PP Rosario Martínez. Campomanes volia saber què s’havien fet amb eixos diners. Martínez no tingué més remei que reconéixer que dels dos casos que s’havia aprovat eixe acord, un d’ells no s’havia dut a terme i assumí “l’error”, però no es va quedar ahí i va intentar tornar la pilota a la regidora de CUBE – podia haver-advertit vosté abans!” -. G. Campomanes conclogué : No sóc la secretària de ningú!

Gloria Campomanes -CUBE-

 

En el torn del públic, el veí Ángel va fer una bateria de preguntes sobre l’estat del municipi i en una d’elles, pensem que la regidora d’Agricultura cometé una errada important en la qual ja va caure mesos arrere. Si abans de l’estiu del 2009, a preguntes del veïns de Vall de Flors sobre la falta de neteja dels camins i el perill d’incendis que malhauradament es va materialitzar, no va tenir més remei que demanar perdó a posteriori, ara va afirmar que els camins del poble estaven bé i que poden cabre en tots els punts dos tractors agrícoles suficientement. Els exemples que no es aixi són nombrosos, sense anar més lluny en les immediacions de Vall de Flors no cben ni dos tractors, ni dos cotxes i com es va demostrar els vehicles d’emeregències per atendre convenientment l’incendi d’este estiu. Esprem que un accident en un punt com este no li coste a la regidora un altre perdó.

Elia Verdevio (Agricultura - PP)

L’esmentada regidora va presentar una moció sobre la violència de gènere i els drets de la dona treballadora on es va quedar literalment sense aire ni veu, tal va ser l’extensió i complexitat de la lectura.

No sabem si esta moció es concretarà en realitats positives, eixa podria ser la intenció, però el que va semblar clar és que els grups volien tornar al “consens” de la presentació de mocions. Creiem que no haver de quedar-se sense veu o sense paciència s’ho val!

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s


%d bloggers like this: