II FIRA DE L’ESTOC EN BÉTERA

Després de l’èxit de la 1ª edició , este cap de setmana se celebrarà la segona . És un moment especial per fer eixes compres que en la temporada alta, i a més  a més, amb la crisi resultarien prohibitives. Esperem que l’oratge acompanye.  L’organització ha traslladat el lloc de celebració de las casa Nebot als magatzems de “Frutos Bétera” precisament per qüestions climatològiques.

Sobre Stock i estoc:

La paraula Stock és un anglicisme: Es tracta d’una paraula nova que prové de l’anglés que ve a ocupar un espai que cap concepte preveia en la llengua receptora. Si en tinguérem una, el nou concepte  seria considerat un barbarisme i per tant una incorrecció (exemple: * embotellament  per embós o embús).

En canvi “Stock” és una paraula nova que pot passar al Valencià estàndard com un neologisme però fent les transformacions adients a les caracterísitiques de correcció ortogràfica i fonètica de la nostra llengua.

Tots sabem que en Valencià no tenim  esses líquides ( estàndard per standard) i que les k les adaptem a les nostres grafies del fonema /k/, és a c, qu o -g final (quiosc i no *kiosc).

Conclusió: CAL ESCRIURE ESTOC (NEOLOGISME ADAPTAT) I NO LA PARAULA ANGLESA STOCK

La paraula “estoc” consta en els diccionaris de la llengua estàndard o diccionaris d’ús com el: Diccionari pràctic de l’ús del Valencià. Editorial Bromera, amb la següent accepció:

Estoc: 2. Quantitat d’una mercaderia que hi ha en un magatzem, en el mercat, en un moment donat. La “o” és oberta. Eviteu l’anglicisme “stock”

(L’assessorament lingüístic és una gentilesa  del Blog -Vall de Flors- Bétera)

Anuncis

Etiquetes:

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s


%d bloggers like this: