GRAN ACOLLIDA EN LA PRESENTACIÓ DE “COMPROMÍS” A BÉTERA: Ganes de “Mònica”, ganes d’un altre país.

Mònica Oltra s’havia endarrerit en la pista d’Ademús i l’acte havia començat, mentrestant la gran pantalla del salons de plens feia escalfar l’ambient amb la fuetejadora retòrica de la lideressa d’Inicitiva. Una dona present va confondre una veïna de Vall de Flors amb Mònica i la va abraçar i besar. “M’agrades molt!” . Mònica arraconava a Cotino a youtube :”Eixe és el seu interés particular senyor Cotino” i replicava les seues provocacions “la meua família es guanya la vida honradament treballant tots els dies i no enriquint-se amb els diners dels valencians i valencianes”. El saló de plens esclatava en aplaudiments. (http://www.youtube.com/watch?v=C-4G3K-TWDo)

Cristina, en el silló de l'alcaldia, assaja el gest

Convencerà el silló de tinyent d'alcalde a Rodado?

Mònica es va incorporar a la taula principal, José Rodado, actual regidor d’EU a Bétera estava en l’ús de la paraula, reivindicava el treball del Bloc i EU com a vertadera oposició al PP. Amb el monyo arreplegat, decisió i amb molta cura va prendre el seu lloc a la dreta del saló de plens i es va cobrir amb un gran mocador multicolor. “Volem governar Bétera i estem preparats per a fer-ho” esgrimia poc després Cristina Alemany (Bloc) en el seu torn. Aleshores Mònica es recuperava de la seua carrera per venir i es que no ha parat ni un minut en tota la setmana portant la fe de “mare coratge” dels valencians òrfens i necessitats d’il·lusió arreu del país. Eva Sanchis, de l’executiva nacional del Bloc reivindicava la voluntat de servici de Compromís i la transparència i honradesa dels seus càrrecs “No tenim cap càrrec imputat”. “Està acabant-se una època negra, s’obriran les noves alberedes…” concloïa Joan Ribó líder de Projecte obert i candidat a alcalde de València en les passades eleccions.

Mònica veni, vidi... con-vinci

Ja recuperada Mònica Oltra, amb veu rogallosa, es disculpà pel retard i encetà la conversa amb el mestratge savi de qui usa la paraula justa, entén al receptor i empatitza amb el que vol escoltar: Açò és una boda: José Rodado en la cadira de tinyent d’alcalde i Cristina en la d’alcaldesa i hui fem un acte d’amor: presentem l’amor en públic. Volem que compromís vaja florint”. Els presents van ser tocats des d’un inici per les habilitats i el caliu personal de Mònica Oltra. Poc a poc va anar desgranant el seu argumentari polític la seua preocupació per la democràcia, per la desafecció de la política per l’emergència del feixisme. Rus(pestre)  va nomenar amb  ironia al líder del PP provincial, responsable i orgullós de la censura de les fotos del cas Gürtel. Va defendre la risa per a conjurar la por que provoca el PP: la por de les treballadores assetjades sexualement a Canal 9 , o la del professor sancionat pel conseller d’educació per criticar-lo, la por de desafiar al tot-poderós  Cotino. També va tenir paraules per al líder dels socialistes J.Alarte qui s’arroga en la premsa ser “de la classe política”. Oltra desafia tothom fins i tot les lleis físiques de la resistència de les seues cordes vocals afòniques que fugen en retirada per una energia sanadora: “No som de la “classe política” Nosaltres no som d’eixe món”

“He demanat a la Consellera de Benestar Social 90 milions d’€ per a les famílies que estan passant-ho mal per la crisi, els diners que se li donen a un senyor per omplir de soroll València amb la F-I, els diners amb els que es construiria tot un hospital i la Consellera no està ni se l’espera. Em contestaren que havien donat 2’5 milions a Càritas” i mentrestant el socialistes a Madrid pugen l’IVA sense correccions, a tots, no fica impostos als més rics ni impostos ambientals o demana comptes als Bancs: Obama és més progressista que els socialistes que governen a Madrid”. “Som els últims en ajudes a la dependència, els primers en fracàs escolar, els diners públics s’empren per al interés particular del senyor Cotino. Sedesa, Seconsa i “Se-roba”…

La traca atronadora d’Oltra s’acosta al tram final. Es burla de l’Àgora del que ni-se-sap-què ha costat  i que no entra en els gran eslams de l’ATP, de la política del PP del “ser feliz por un dia  en las carreras”;  “La felicitat, la dignitat no es cosa d’un dia, no volem anar a una residència de Cotino a passar fam, volem felicitat tos els dies.” “Una altra Bétera és possible, cal no callar, que imaginen el que serem capaços de fer si estem fent l’oposició que estem fent….

En aquell moment una sonora i tancada ovació tancà l’acte. Ningú volia dir, ni afegir res més… Què més es podia afegir?

Gran acollida de públic al saló de plens

Baudes, Oltra, Rodado, Alemany, Sánchez, Sanchis i Ribó (d'esq. a dta)

J.Baudes, M.Oltra, J.Rodado, C.Alemany, N.Sánchez,E.Sanchis i J.Ribó

Etiquetes:

3 Respostes to “GRAN ACOLLIDA EN LA PRESENTACIÓ DE “COMPROMÍS” A BÉTERA: Ganes de “Mònica”, ganes d’un altre país.”

 1. ben Says:

  esta pagína esta demasiada politizada,somos una comunidad de vecinos no unpartido politico.Se os ve el plumero.

 2. valldflors Says:

  Como es la primer comentario que hacéis os explico en el enlace siguiente cómo se hacen las colaboraciones en este blog:
  https://valldflors.wordpress.com/normes-de-participacio-en-este-blog/

  No hay problema en opinar sobre los aspectos contenidos de este blog de cualquier tema. Mirad a la derecha la cantidad de temas en las etiquetas que tiene y como verás hay unas cuantas. Arriba las visitas que tiene, también hay unas cuantas…

  Este blog ha pasado a ser un referente en la vida política, social y cultural de Bétera a la que pertenecemos.
  https://valldflors.wordpress.com/2010/02/27/el-blog-vall-de-flors-referent-de-la-vida-politicosocial-de-betera/

  Este blog ha ayudado y ayuda a la comunicación en el municipio. Ha ayudado a extender las reivindicaciones de Vall de Flors y de otros sitios y ,en una gran medida, ha influido postivamente en la resolución de muchos problemas que estaban enquistados y que poca gente empujaba para ello. Hemos seguido los plenos. Los grupos políticos (unos más que otros) han recogido nuestras reivindicaciones y nos han ayudado también. La precampaña política llama a la puerta y ahora hay actos e ideas nuevas que saldran a la luz y ello nos implica en cosas que nos pasarán en el futuro: impuestos, servicios, infraestructuras, seguridad. Y si hay que opinar o tener puntos de vista sobre los partidos que decidiran sobre nosotros, las tendremos. Podremos explicar con libertad quienes nos han ayudado y quienes no y si hace falta mostrar simpatías o incluso comprometerse, lo haremos como lo hicimos en el pasado, aunque la opción que elegimos nos saliera “rana”. No sé si a eso le llamáis “plumero”. Creo que hay libertad y ejerciendola, ganamos todos. ¿O no nos han recepcionado, o no nos van a arreglar los colectores, o no nos mantienen ya el jardín, la luz, las cubas etc?. Eso lo debemos al trabajo y la constancia de gente comprometida y luchadora. Estos son nuestros avales. El blog, que lleva un trabajo notable, está abierto a sugerencias y a temas para que salgan, también a la crítica , pero mejor meditada y constructiva, aunque no se tengan las ideas igual, faltaba más. Somos un barrio de un pueblo, ahora ya ciudad con más de 21.000 habitantes y queremos sumar para que continuemos recibiendo los servicios que nos falta y tener para ello representantes honrados y honestos.

  Salutacions,
  L’administrador (Webmaster)

 3. Becar Says:

  Gràcies pel vostre treball.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s


%d bloggers like this: