El alcalde de Bétera es defén de la imputació de prevaricació a la 5a compareixença

Per fi, a la 5ª va anar de bo i l’alcalde de Bétera, José Manuel Aloy (PP) va poder declarar el dia 16 al jutjat número 2 de Llíria  per un possible delicte de prevaricació administrativa en haver contractat de forma continuada, mitjançant decrets d’alcaldia i sense fer oferta pública, al gabinet d’advocats G. Walker perquè defensés al consistori en processos judicials relacionats amb l’urbanisme. A compareixença es va fer devant d’un jutge substitut de la titular de Llíria.

La declaració es va allargar durant uns 40 minuts, en què l’alcalde va defensar la seua actuació assegurant que es tractava de contractes menors que es van signar “amb la creença sempre que ho fèiem respectant la legalitat “, encara que, tal com va reconèixer ahir el propi Aloy, la interventora municipal va emetre un informe assenyalant la conveniència d’obtenir el servei mitjançant concurs públic. En declaracions a Levante-EMV manifestà que”Crèiem que estàvem fent el que era just i legal”. “La tasca que ha realitzat aquest gabinet ha estat totalment favorable per als interessos del municipi, ja que ha guanyat el 95% dels casos”, va afegir. L’alcalde va contestar, a nombroses preguntes del jutge amb desconeixement d’allò que se li preguntava segons fonts de l’acusació: “no lo se´, lo desconozco” van ser les respostes més socorregudes pel primer edil en estos casos.

Garrigues en un acte recent en la UPF

José M. Aloy, PP

L’oposició venia reclamant en Bétera una regularització contractual de la relació amb el bufet des de feia  5 anys i l’equip de govern assumia en les respostes allò que “estaven treballant-hi”. Com aixó no es produïa i la quantitat d’euros que ingressava el bufet s’acostava a xifres molt elevades -els 300.000 euros l’any-. que el consistori pagava a l’empresa de forma directa a través de pagaments de 5.995 euros, els regidors de PSOE, EU, Bloc i CUBE presentaren una querella que el jutjat admeté a tràmit el 2009  per una presumpta prevaricació.

L’equip de govern encapçalat per Aloy va començar a contractar aamb esta empresa el 2004, segons assenyalava ahir l’alcalde pel seu “prestigi, que ha quedat confirmat que ha guanyat la majoria dels casos i els diners que ha estalviat al municipi ha estat molt major que els seus honoraris “.

En estos moments la titular del jutjat de Llíria ha d’analitzar les declaracions de l’alcalde i interventora, la documentació aportada i en un termini no determinat ratificarà l’acusació contra Aloy o també podria sobreseir la causa.

(fonts: Levante, LP, El Periódico, Vall de flors)


Etiquetes: ,

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s


%d bloggers like this: