Espanya és un clam per la justícia i reparació de les víctimes del franquisme.

Quan es convoca a tal quantitat d’energies al voltant d’un mateix objectiu i quan aquest no és sinó el de reivindicar la mèmòria, la dignitat i el respecte dels caiguts i represaliats pel franquisme, us puc garantir que allò que se sent és difícil de descriure. Estar colze amb colze amb les persones que busquen la reparació i justícia pels seus familiars, repassant amb ells els moments més tràgics de la desaparició i els més emocionats de l’agraïment. Poder somriure i abraçar als supervivents de la guerra que amb molts anys al darrera vivien una joia que semblava despertar d’un somni llunyà.

Les mares de maig, els companys hispans, agraïts amb la tasca del jutge valent, del jutge just hui maltractat i assetjat vilment pels que mai han acceptat la democràcia de bon grat,  sentir el suport dels Zerolo, Sacristán, Bardem, Botto, Almodóvar etc

Per a mi hi ha un moment inoblidable, màgic, personal; la meua mare, filla de republicà desaparegut en la defensa de Madrid reconeixia el clam compartit per tants milions d’espanyols: “Ell amb el seu sacrifici ha permés esta democràcia” conversavaamb d’altres manifestants, amb orgull i per primera vegada en públic. Tots nosaltres no hem d’apaivagar eixes veus, ans al contrari demanar justícia i reparació per qui amb la seua generositat i la seua sang edificaren el futur d’una convivència nova. Ells no tinguéren allò que ara es demana, la dignitat del combatent, el respecte pel desaparegut, l’agraïment d’una societat normalitzada democràticament.

CRÒNICA DE DIUMENGE 25 d’abril  A EL PAÍS

galeria de fotografies de Vall de Flors-Bétera de la gran Manifestació de suport al jutge Garzón i a les víctimes del franquisme (Madrid 24-4-2010)

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s


%d bloggers like this: