L’equip de govern no té encara enllestits els pressupostos municipals

El ple del mes de juny oferí alguns titulars com este. Bétera no ha confeccionat uns pressupostos municiplas a mitjan d’any. Els grups de l’oposició preguntaren a la regidora d’Hisenda Rosario Martínez, qui es va limitar a dir que estaven treballant en esta qüestió i que justificà la seua gestió amb els arguments de la minorització d’algunes partides, l’estalvi de 1’4 milions d’€ en un any i la reducció final dels ingressos per l’IBI i la baixada de la construció al terme.

Tant els regidors del PSOE com del Bloc i EU demanaren solució als repetitius problemes en la gestió econòmica que en algun moment es va qualificar d’improvisada i que plantejava molts dubtes.

També va ser aprovat la donació a Cáritas de 150 € dels concejals per assistència a plens, encara que l’alcalde no va aclarir a preguntes dels socialistes si els concejals alliberats (UPIB-UV) -és a dir que cobren l’exclusiva- contribuiran o no amb eixa quantitat . L’import total de la donació serà de 3600 €.

Llei de protecció de dades i desestimació de les alegacions del constructor a l’obra del col3lctor del Cami de l’eliana, s’aprovaren com a punt fora de l’orde del dia.

El ple de les mocions

Moció 1: s’aprovà demanar la revisió dela llei de les SGAE sobre drets d’autor en el sentit de permetre als ajuntaments un nou marc de col·laboració que permeta no carregar les funcions culturals i sesne ànim de lucre amb els drets d’autor de la polèmica entitat.

Moció 2 Contra la pujada de l’IVA. presentada per Bloc-EU i que pretenia equitat, progressivitat de l’impost, una lliuta contra el frau fiscal, recuperar l’impost sobre el patrimoni i societats, reduir l’IVa en els productes de 1ª necessitat i l’augment de l’IVA en el productes de luxe.

Esta moció va ser aprovada amb el suport del PP i les crítiques de CUBE al PP per contradir-se i defendre en la fundació FAES que presidix josé Mº Aznar tot el contrari. Es va produir ací un estira-arronsa entre M.Chover i J.Alapont. Éste últim acusà el primer de defendre un plantejament ideològic que els votants de CUBE “haurien de saber”, mentre que el primer criticà ” que tots hem de remar en la mateixa direcció per no afonar-nos”.

Moció 3: Moció del’aigua. Per donar suport a les comunitats de regants i defendre els projectes de trasvassaments del PP en la CV. L’oposició va dir que ara anacrònica, sense justificació i que cal una nova cultura de l’aigua. L’equip de govern la va traure avant.

Moció 4:  Pel rescat del peatge de la A-7

També va ser una moció polèmica ja que es va argumentar que la concessió acaba en 6 o 7 anys i que s’havia d’haver plantajeta no es va fer. Ara seria inviable per a molts dels que intervingueren. Va ser recolzada per l’equip de govern.

Moció 5:  Moció de suport al jutge Garzón.

L’equip de govern va donar llibertat als grups per votar el que provocà un curiós empat desfet pel vot de qualitat de l’alcalde que la va rebutjar. UPIB s’abstingué i UV va votar que no.

(en construcció)

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s


%d bloggers like this: