Queda inaugurada la torre Bofilla: protocol i orxata.

Olmos, Aloy, Martinez i Verdevio

Ajustant-se al protocol i amb un boato discret imposat per la crisi, les obres de restauració del conjunt de la torre Bofilla van ser inaugurades el passat divendres 25 amb la presència del subdelegat de govern Luís Felipe Martínez, la directora de patrimoni de la GV Paz Olmos,  l’alcalde de Bétera J.M Aloy i la regidora de Patrimoni Elia Verdevio. A l’acte també assistiren la plana major dels regidors de de l’equip govern de Bétera (PP-UV-UPIB) i tan sols Pilar Ros com a regidora de l’oposició (PSPV).

Els arquitectes del projecte Fernando Vegas i Camila Mileto destacaren la intenció de retornara l’edifici de 900 anys   la dignitat i naturalitat  d’allò antic en la restauració. L’alcalde Bétera va parlar de la recuperació de la torre com a emblema i part dels sentiments dels beterans. Agraí el treball de tècnics i arquitectes i va fer menció a l’arqueòleg Josep Burriel, anomenant-lo en un lapsus com “Borrell”.

7 regidors de l'equip de govern i un de l'oposició.

Elia Verdevio (PP) va parlar de la posada en valor de la torre i dels treballs que encara queden per abordar. Paz Olmos, directora de Patrimoni de la GV, va afegir pel seu compte que estàvem davant d’una intervenció no agressiva i un treball tècnic de primer ordre i assenyalà la funció defensiva i històrica de la torre musulmana per l’àrea de València no tan sols en temps musulmans sinó durant la Guerra civil espanyola. Per últim Luís Felipe Martinez subdelegat del govern defengué tant la recuperació de la identitat nostrada com les bondats polítiques del Pla d’Estímul a l’economia (o pla Zapatero) del qual els ajuntaments -segons ell- n’han fet un bon ús.

____________________________________________________________

Anecdotari i petites maldats blogaires

Burriel preguntat per veïnes de Bétera

Josep Burriel, arqueòleg de Bétera i Montcada i artífex en gran mesura de la planificació i direcció de la intervenció  va passar desapercebut en aquest acte excepte pels veïns que reconegueren i s’interessaren pels seus treball, fora del protocol clar està.

La veta inaugural lluïa els colors d’Espanya no sabem si en honor a la selecció de futbol o a  CajaMadrid que en el futur planificarà el finançament de l’antiga comunitat autònoma de València, la qual tingué un símbol anomenat senyera.

Sobtà que l’oposició no secundara l’acte al qual sols va acudir la regidora socialista Pilar Ros que es mantenia així d’àgil en pujar a la Torre malgrat el final de curs polític i escolar.


Fernando Vegas assenyalà que es trobaven davant de l’edifici en altura més antic de la Comunitat Valenciana. Alguns sospiraven recordant-se’n del Bali a Benidorm o la torre de França a València…

Després de les crítiques dels gastos que tingué la corporació en els vitages a Itàlia i el mal moment econòmic , es va decir obsequiar els presents una modesta orxata fresqueta però reparadora dels més de 28 graus a ple sol que queien a plom.

Alguns no van entendre com en un acte per a defendre el patrimoni es ficaren dos cartells justament en la torre que es Bé d’interés cultural i un d’ells fóra de promoció de la constructora…

Més sobre la Torre Bofilla:

https://valldflors.wordpress.com/2010/05/08/la-torre-bofilla-rep-la-primera-visita-de-la-seua-nova-etapa/

https://valldflors.wordpress.com/2009/06/09/460-000-e-per-a-la-torre-bufilla-jaume-i-demana-lempar-per-als-seus/

http://www.flickr.com/photos/elbarodevalldflors/sets/72157624019372668/

http://www.flickr.com/photos/elbarodevalldflors/sets/72157623446195237/

ENLLAÇ DEL PROGRAMA “EUROPA AL DIA” DE NOTICIES 9/24 SOBRE EL PREMI EUROPEU A LES ACTUACIONS SOBRE LA TORRE BOFILLA I EL JACIMENT DEL TÒS PELAT:

http://www.rtvv.es/alacarta/princiv.asp?idioma=0&id_video=2616


Anuncis

Etiquetes: ,

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s


%d bloggers like this: