DESCONCERT ECONÒMIC I PRESSUPOSTARI. Ple de juliol, de més verdes en maduren (Frutos Bétera)

L’ajuntament de Bétera continua sense aprovar els seus comptes de 2009 i sense presentar un pressupost per al 2010, cosa que provoca l’anomalia difícil de justificar de governar a colp de reconeixements extrajudicilas de crèdits per anar pagant les factures del dia a dia. La regidora d’Hisenda Rosario Martínez no va poder donar explicacions a l’oposició perquè estava , paradoxes de la vida, sense veu. Les crítiques de l’oposició s’intensifiquen per aquest motiu i ja n’hi ha grups (Bloc-EU) que voten  no a esta manera excepcional de funcionar que segons els ja s’ha convertit en sistemàtica i demostren el descontrol i la falta de gestió econòmica de l’equip de govern.

Cotanda va ser la veu de la seua companya de partit

Les recomanacions de la interventora municipal contràries respecte a esta manera de funcionar són esgrimides per distints grups. De fet se desconeix la situació econòmica de l’ajuntament i no hi ha claredat sobre contractes i altres pagaments (CUBE). “No existeix un projecte polític per a Bétera que es mereix un pressupost que este pas ja no ho serà perquè s’acaba l’any” van ser les paraules d’A. Domenech PSPV que no s’explicava la desídía econòmica municipal.

Pel grup popular i l’equip de govern, German Cotanda hagué de fer de pòrtaveu, en este cas no es va repetir allò de “estamos trabajando en ello y ya se presentará” sinó que es justificà que les factures mal presentades fora de termini condicionen el treball de tresoreria pels desfases pressupostaris que provoquen. rodado (EU) explicaria que sols 20 de quasi 250 factures són atribuïbles a este fet. El líder d’esquerres pensa que es gasta més que s’ingressa i que este pressupost ja serà un postsupost.

La baixada de les retribucions dels edils (5%) i de l’alcalde (7%) de poc poden servir a esta complicada situació de pou sense fons . Des de totes les files municipals hi ha vertaderes cares llargues per l’herència a legislatures futures malgrat que s’encomanen a una moció de suport sobre la recent aprovada Llei de finançament local.

Aloy , la legalitat i el poble

El senyor Aloy (UV?), va deixar-nos una vegada més un d’eixos moments tan seus. Es debatia el punt 12 sobre el contracte d’arrendament de la nau “Frutos Bétera” per a l’ajuntament de Bétera. La concejal de l’oposició Cristina Alemany (Bloc) li preguntà si sabia la qualificació urbanística dels terrenys on s’ubicava la nau per a la qual se demanava continuar pagant per les arques municipals uns 45.000  € anuals aprox. Aloy no ho sabia; Alemany s’ho digué: Sòl de protecció agrícola no urbanitzable de grau 1. No quedà ahí la cosa ja que després de demanar la retirada del punt del ple i la rescisió del contracte amb l’arrendador per un altre que complisca la legalitat, el regidor del qual depén esta contractació es va atrevir a dir que primer eren els interessos del poble que la legalitat i es va quedar tan ample.

Aloy, baluard dels interessos "populars"

El concejal d’urbanisme acusa a una representant veïnal en el torn obert de paraules.

Estupefactes es van quedar els presents per l’ús d’arguments ad hominem, o atac personal que rebé la representat de l’Associació de jubilats i pensionistes del Camí de Paterna, Marqués de Dos aigües, Mª Angeles Salom, la qual rebé acusacions directes del regidor d’Urbanisme sr. Alapont d’usurpar el lloc que li correspon a l’Associació de veïns. La senyora Salom que havia denunciar davant del ple amb nom i cognoms, intimidacions i pressions d’un assistent i veí de Bétera cap a la seua persona (V.A.) i demanà més vigilància policial en el mateix i qualificà de prepotent al regidor per usar l’autoritat per atacar-la quan ella mai ha dit que representa l’associació de veïns.

Este blog en la seua crònica del ple de desembre de 2009 arreplegava este paràgraf :

Para entonces los vecinos del Paternero ya exhibían sus pancartas que no gustaron al alcalde quien las mandó bajar, hasta que fuera su turno y ello fue cuando Mª Angeles Salom de la asociación de Jubilados y pensionistas Camí de Paterna, no integrada en la Agrupación de interés urbanístico (AIU) planteó que se rompiera las negociaciones con URBE como agente urbanizador de la zona por los elevados costes de urbanización que plantea acumulando subidas desde hace 7 años y elevándolos a 60 € por m2. Habló de pasar a los vecinos la crisis y de abuso urbanístico en toda regla. Diversos vecinos incidieron a continuación en que la AIU está controlada por la Junta de Montes y URBE y que el ayuntamiento debiera estar al lado de los intereses de los vecinos.”

El plan E- Zapatero llueix en Mas Camarena una estranya retolació

És casual esta col·locació?

Això pensà la regidora socialista Pilar Ros quan veié tal despropòsit i es preguntà on estan les obres del pla confiança de Camps. Els riures dels membres de l’equip de govern, ¿parlaven d’alguna cosa més que d’una casualitat?

El secretari general del PIBET present entre el públic reclamà que l’expedient per a la solicitud d’habitatges protegits  havia caducat i que el tema era greu perquè s’haguera de començar de nou (…)

Anuncis

Etiquetes: , ,

Una resposta to “DESCONCERT ECONÒMIC I PRESSUPOSTARI. Ple de juliol, de més verdes en maduren (Frutos Bétera)”

  1. Daría Says:

    Estimados vecinos de Vall de flors,

    Me gustaría realizar un comentario sobre la noticia que aparece en relación a lo sucedido en el último pleno del Ayto. Desde la Asociación de Vecinos Camí de Paterna quisimos, en una reunión con el Alcalde y el Concejal de urbanismno, dejar claro que esta asociación no tenía nada que ver con la Asociación que en su momento creó la Sra. Salom ya que en un pleno de diciembre de 2009 se increpó al Concejal y a la Corporación municipal en general por los problemas que está causando nuestro famosos PAI. Dichas manifestaciones se realizaron, en un primer momento y según cuentan asistentes al pleno, en nombre de la asociación de vecinos. Si bien después rectificó, queríamos dejar claro al Ayuntamiento que nosotros no teníamos nada que ver con esa asociación de jubilados y que además causaba confusión entre los vecinos de Camí de Paterna. Además su nombre correcto, es decir el que se encuentra registrado en el Registro de asociaciones de la GVA es “Asociación de vecinos jubilados Magnánimo Marqués de Dos Aguas”. Desde esta asociación, los miembros de la junta de la asociación de vecinos han recibido insultos desde un blog que se había creado y que ahora ya ha desaparecido; simplemente dejar claro que no se puede hacer nada ni sacar ningún beneficio con formas que no entran dentro de la educación que todos nos debemos exigir.

    ¡Muchas gracias por vuestra atención!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s


%d bloggers like this: