El dol de tot Bétera acompanyà el soterrar d’Enrique Moreno

 

El fèretre portat pels companys d'Enrique

Enrique Moreno

Milers de ciutadans de Bétera han acompanyat les despulles mortals de Enrique Moreno Tamarit, primer en la missa de corpore in sepulto i posteriorment en el camí del cementeri de Bétera. L’església de la Puríssima es va omplir amb els companys agents de Bétera, d’altres localitats i d’altres cossos, regidors de l’ajuntament i al front , l’alcalde accidental G. Cotanda i la família, amics i veïns del difunt. Hi havia poc d’espai per a les centenars de persones que es van quedar a les portes i que acompanyaren l’acte en els carrers adjacents. Periodistes de mitjans escrits i algunes televisions cobriren l’acte.

Durant el matí, la corporació reunida en ple extraordianri, va ratificar l’adopció de tres dies de dol oficial i les banderes del consitori ho reflectiran estos dies.

L’ambient era de gran consternació i d’emoció , de vegades continguda i de vegades no. Molt emotiu va ser el trasllat a mans dels companys agents locals del taüt en arribar a l’església i en finalitzar la missa quan, abans d’organitzar la comitiva, la policia i guàrdia civil li va fer un corredor en forma de salutació i homenatge pòstum.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Investigacions i rumors

És difícil que la mort d’un policia local a mans d’un altre company que es debat entre la vida i la mort, no comence a alimentar la rumorologia i les pàgines dels diaris. La interpretació diversa d’un ban municipal hi contribuïa quan s’anunciava un altre mort després del soterrar d’Enrique. A les portes de la Puríssima es va difondre la notícia que Nico D., el policia pressumpte implicat en l’assassinat, havia mort durant el matí en la Fe, sens dubte per aquella confusió. Els diaris de València portaven suposades entrevistes amb veïns sobre les desaveniències personals sorgides entre dos els amics a partir d’una relació amorosa, cosa que es voria agreujada per la situació de depressió de Nico per la mort dels seus pares en pocs mesos. Fins i tot portaven la informació que Enrique havia manifestat els seus companys el desig de canviar de torn per no coincidir amb el seu company.

No ens vorem exempts durant les pròximes jornades, possiblement setmanes sobre estos o altres rumors, tot depenent de l’evolució de dos factors: l’evolució de Nico i de les investigacions judicials. La serenitat i el temps seran els millors antídots per a un poble commocionat.


 

Anuncis

Etiquetes:

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s


%d bloggers like this: