La societat valenciana s’activa contra les nuclears:TANQUEM COFRENTS

Milers de manifestants recorregueren dissabte 9 els carrers de València demanant el tancament de la central nuclar de Cofrents. La marxa, que va partir des de la plaça Sant Agustí va recórrer els carrers del centre de la ciutat fins a arribar a la Delegació del Govern; en el carrer Colom, va estar encapçalada per membres de la plataforma i col·lectius contraris a la instal·lació del cementeri de Zarra.

“Un 77% d’espanyols rebutja l’energia nuclear segons les últimes enquestes, no s’està tenint en compte l’opinió pública majoritària”, va dir Natxo Serra, de Tanquem Confrents. Segons va manifestar, “totes les mentides de l’energia nuclear estan caient, sabem que és altament perillosa i tot el que es deia de la seua seguretat ha quedat àmpliament desacreditat per allò que s’ha ocorregut al Japó”.Serra va recordar que, junt amb Greenpeace, van presentar un informe que acreditava fins a 103 incidències de seguretat en els últims anys en la central valenciana, a més de 25 parades no programades i 6 prealertes d’emergències.El portaveu de la plataforma va recordar que la de Cofrentes és una instal·lació semblant a la de Fukushima. “Cofrentes, junt amb Garoña (Burgos) han de ser tancades perquè són les que tenen els majors historials d’incidències”.Per la seua banda, José Juan Sanchis, va explicar el rebuig de la plataforma al magatzem de residus que la localitat valenciana de Zarra podria albergar. “Formen part de la mateixa indústria. Ara mateix els residus estan en les centrals emmagatzemats en piscines. Tot el que siga traure’ls i fer lloc facilita que continuen funcionant les centrals”, va apuntar.


Record a Japó

La manifestació també va tindre el seu moment de record i suport als afectats pel tsunami i l’alerta nuclear de Japó. El portaveu d’Ecologistes en Acció, Luis Cerrillo, va assenyalar que entre els objectius de la marxa està la mostra de solidaritat del poble valencià cap als afectats de Japó, en la regió de Fukushima, un incident que, al seu parer, ha tornat a posar de manifest “els riscos associats a l’energia nuclear”.Finalment, des de Greenpeace es va insistir en el fet que l’objectiu va ser el de reclamar al Govern central el “tancament immediat” de la central nuclear de Cofrentes i de Garoña. Segons van destacar, la central acumula en el que va d’any tres successos de seguretat notificables, d’acord amb les dades del Consell de Seguretat (CSN).
“El test d’estrés ha de ser independent”

La plataforma Tanquem Cofrents va rebutjar ahir que l’examen de seguretat que ha de passar la central ho realitze el Consell de Seguretat Nuclear (CSN) i va demanar que siga un organisme independent qui ho efectue. “No podem creure en un control fet per un organisme com el Consell de Seguretat, este test ha de ser fet per un organisme independent i no algú tan lligat al loby nuclear”, va dir ahir Natxo Serra, portaveu del col·lectiu. Serra va assegurar que el CSN “ja ha ocultat informes altres vegades i, per això, no ens oferix cap tipus de garanties”.Cal recordar que recentment El Govern va prorrogar a deu anys la vida de la central de Cofrentes. Després d’allò que s’ha ocorregut al Japó, l’Executiu va manifestar que totes les instal·lacions haurien de passar un detallat examen de seguretat.Segons van indicar, la de Cofrentes seria la primera a ser sotmesa a la inspecció. No obstant això, ahir tots els col·lectius van exigir el tancament com més prompte millor de la instal·lació nuclear. (Font Levante-emv)

Anuncis

Etiquetes: , ,

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s


%d bloggers like this: