MERCAT POLÍTIC A BÉTERA: “ORANGES”, SUCS I ORXATA

L'orxata, una alternativa a la guerra citrícola, ben rebuda

Dimarts toca mercat a l’albereda i  els partits que s’hi presentaren muntaren les seues parades per vendre els missatges electorals corresponents. De les dotze llistes que es presenten a Bétera, en muntaren tres: Compromís per Bétera, PSOE i PP (EU anava de manera itinerant).

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

El producte més ofertat, sens dubte va ser la taronja (the oranges in the market). Si el PSOE va regalar unes taronges al personal, el PP en feia suc i EU les portava a la samarreta. No reconeguérem la qualitat, ni el sabor, però les al.lusions socialistes a la corrupció amb les imatges de taronges podrides marcava una curiosa paradoxa amb la maquineta de zumex que German Cotanda es va dur al mercat. Tot un sarcasme en una cita comercial on també hi havien altres olors i sabors.

Compromís per una nova Bétera, es va inclinar per l’orxata, lluny de taronges florides i sucs de dubtosa procedència: la van portar de Montcada i prompte es va acabar; tiraren mà aleshores de la llima granissada. La parròquia compromesa, obsequiava a més a més, amb revistes, promeses de futur i joventut, que no està mal per als temps que corren.

Pamflets, acusacions creuades i marcatge a l’adversari.

La ciutadania acudia al mercat com transita en estos temps per la vida, amb una mica de desgana i desconfiança. Allí va poder comprovar com els missatges acompanyaven a la mercadotècnia dels partits:  globus, caramels i tot tipus de merchandising acompanyaven els paperets blaus del PP que carregaven contra les impostos de Zapatero, les discriminacions de Zapatero i la crisi de Zapatero i en un altre avanç programàtic prometien sense rubor obres que ja eren novetat fa 4 anys (Ronda nord, variant de St Antoni) .  El PSOE repartia un pamflet que carregava contra German Cotanda directament sobre l’ús dels diners de les  cases de protecció VPO d’esta legislatura (5’35 milions d’€) i exhibia un cartell sobre la corrupció a la Generalitat i venia les bondats del pla d’inversió del govern de Zapatero al poble, granant per a casa.

Compromís presentava les credencials per a una nova Bétera amb molts dels seus candidats com José Rodado, Neus Sánchez i Francesc Vila i tractaren d’explicar com van a dissenyar un pla d’estímul econòmic local i a lluitar per la transparència, la protecció social i la contenció del gasto municipal.

EU, acudí, bossa en bandolera al muscle i amb pamflets amb el lema “Junts” podem. El cas és que en blogs amb prou seguiment de Bétera com Talaia Bufilla fan referència a què la majoria de la seua lista és fantasma i no “junta” la gent de Bétera sinó que és forastera i la dividix.

 

Anuncis

Etiquetes: ,

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s


%d bloggers like this: