Eleccions a Bétera: Sabor dolç per a PP, Compromís i UPIB – Regust amarg per a PSOE, CUBE i EUPV.

recuentomunicipalesbétera2011

La seu de Compromís per Bétera es va convertir ahir a la nit en una festa en trobar-se com a segona força política de Bétera amb un creixement de vots no conegut fins ara que pujava el percentatge al 13’25% dels vots de tot el municipi. 1495 vots en tota la població que els donaran 3 regidors i que podrian haver sigut dos més si els la llista d’EUPV amb 380 vots i sense representació s’hagueren sumat a esta formació en franca projecció.

El PP , amb 4040 vots arramblava en totes les taules un 35% dels vots excepte en Mas Camarena on el seu partit els ha llevat la primacia de tot el poble i sens dubte las possibilitat de ser majoria absoluta.

Totes les taules electorals van rebre un allau de vots de Compromís tant en el poble com en taules on voten urbanitzacions mitjanes i menudes (Vall de Flors, La Masia, Camí de Paterna). En el col.legi electoral de “monges” se superaven el centanar de vots. També en la resta de taules del poble va ser la segona força per davant del PSOE que es va afonar de manera estrepitosa. Sols en la taula de Jubilats i antic Ajuntament van ser superats per pocs vots per la UPIB i el PSOE respectivament.

La UPIB tindrà un regidor més en passar a tenir 1079 vots i el 9’5% dels vots. Tindra dos regidors i la possibilitat de revalidar el pacte amb en PP que segons moltes opinions estava ja cuit i ben cuit.

Els resultats del PSOE són desastrosos: 1310 vots i sols l’11’6 % donaran tres regidors a Bétera, per tant en perden un. Els socialistes estan tocats tant per la situació econòmica global com per les reestructuracions internes traumàtiques que els han passat factura. El poble no ha valorat en excés la seua tasca d’oposició a la llum dels resultats.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

CUBE, que en les passades eleccions va donar la sorpresa en superar els mil vots i traure dos regidors, ha patit un descens brusc i ha perdut 400 vots i s’ha vist relegada a una cinquena i residual plaça concentrada en la taules de Torre en Conill. La nefasta gestió dels assumptes veïnals en les urbanitzacions i l’aparició del partit Mas Camarena, reduiran este partit a un regidor.

PP de Bétera, dependrà dels pactes per a governar, una vegada més.

Mas Camarena, una altra sorpresa que ha recollit 1133 vots i el 10%  i dos regidors, bona part mossegats al PP i a CUBE. Novament es pot dir que el PP no obté la majoria absoluta pel vot de les urbanitzacions, esta vegada dividit i fragmentat i del qual s’ha beneficiat esta formació i Compromís en altres urbanitzacions mitjanes i menudes.

EUPV, que es presentava amb una llista prou desconeguda i sense un gran grup d’exclosos de la formació que integraven la candidatura de Compromís per Bétera, obtingué un inútil resultat per a entrar al’ajuntament : 3’3% i 381 vots.

La resta de partits quedaren relegats a percentatges molt insuficients per a obtenir representació: els idenpendents PIBET i UCBET no sumaven entre els dos 300 vots. La UpyD, altra aventura política en Bétera se quedava amb 335 vots.

Units per Valencia, el partido del ex UV Aloy (el nyonyo) se queda sense representació.

Ciudadanos no han arribat a 50 vots i entre nuls i blanc se sumen 315, una xifra gens menyspreable i que denota el malestar de molta gent . La participació ha sigut prou alta i ha superat el 70%.

Anuncis

Etiquetes: ,

4 Respostes to “Eleccions a Bétera: Sabor dolç per a PP, Compromís i UPIB – Regust amarg per a PSOE, CUBE i EUPV.”

 1. gustavo Says:

  Buen planteamiento.
  Añado mi enhorabuena al Partido Popular: FELICIDADES A GERMÁN COTANDA, al UPIB y también a COMPROMÍS, por su buen trabajo realizado durante está última legislatura que ha recogido sus dulces frutos este 22 de Mayo de 2011.
  Por otra parte, quería preguntar, si es verdad la rumorología que corre por Bétera que debido a la grave caída electoral del PSOE quieren que Pilar Ros dimita como cabeza de lista. Parece que ha demostrado ser poco o nada líder y han trabajado poco por presentar una programa electoral constructivo y novedoso. Es que tres escaños y por los pelos con la lay de Homs, es nada. Si la pillara COMPROMÍS habría sacado otro concejal, seguro.

 2. Pepa Says:

  Jo també he sentit el mateix comentari de la posible dimissió de Pilar Ros, una llástima el PSOE, pero es que el PP ho ha fet molt bé i COMPROMÍS també.

 3. Gustavo Says:

  Que desastre el PSOE. A dimitir todos y que aprendan de COMPROMÍS, menuda oposición que han hecho tan buena.

 4. vicent sorli Says:

  Açi lider, lider sols hi ha un ,eixe es geman cotanda que es el que ha fet un treball “molt bo” ( mieru l’estat economic en que es trova l’ajuntament, per ficar un exemple) i ara presentant el seu programa tant constructiu i novedos , i sense cap de plagio, pues el PP ha arramblat amb tots. En quam a la Pilar Ros, sempre ha estat al mateix partit ,mai ha caviat d’opcció i no ha segut la portaveu del grup municipal socialiste, en canvi a treballat i d’aixo podem deixar constancia algunes persones unes del psoe, com es el meu cas i altres, de altres formacions. Perque tendria que dimitir?

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s


%d bloggers like this: