EL CARRER CLAMA CONTRA LA CORRUPCIÓ EN LA CONSTITUCIÓ DE LES CORTS VALENCIANES

La policia carrega contra els manifestants i provoca diversos ferits (un diputat verd de Compromís entre ells) i cinc detencions.

El protagonisme hui el tenia el carrer, els centenars d’indignats que clamen contra la corrupció i per la democràcia real de les nostres institucions. Hui tampoc han sigut callats, ni la càrrega policial desmesurada i injustificada segons tots els testimonis, ni les detencions de cinc indignats, ni les acusacions als manifestants de ser “antisistema”  han pogut amb la veu del carrer. Sembla que la distància és infinita entre els senyors entratjats -porten xapeta pel valencià o no- que es miraven amb distància als qui els qüestionen i posen en perill el seu modus vivendi.

Les anècdotes pròpies de la jornada hui són secundàries: Que siga Cotino o Font de Mora president o vicepresident de les Corts, que es gasten uns quants milers d’euros en àgapes de crisis (18.000, una minúcia), el crucifix de Cotino, que els diputats entren i isquen per portes diverses, que en les votacions hi haja vots nuls amb les paraules “democràcia” o que diputats lluisquen gadgets de Sí al Valencià(…)

Sols un raig d’esperança entre els diputats de Compromís , que han esta al costat dels detinguts, han tractat d’auxiliar-los i assistir-los, han intentat impedir el despropòsit policial i el diputat Juan Ponce l’ha pagat a colps de porra. Mònica Oltra ha discutit amb Luis Felipe Martínez subdelegat del govern sobre allò ocorregut. “Ha sido lo mínimo que podía ocurrir” deia en un principi el que mana dels policies : -qué serà lo màximo?-. La insistència dels periodistes que han vist com la propia policia trencava imprudentment el cordó de seguretat el portava a disculpar-los i a demanar “possibles perdones”. La presentació dels ajuntaments preocupa ara, què passara el cap de setmana, si la indignació creix.

Els corruptes no ens representeu, No hay pan para tanto chorizo, El president a Picassent, democràcia real ja, fora corrruptes de les institucions són consignes que seguiran esgrimint els indignats membres del 15 M, antisistema o no, però famolencs de justícia social.

Fotos :(Vall de Flors-Bétera – El país.com)

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s


%d bloggers like this: