GERMÁN COTANDA JA TÉ EL COMANDAMENT DE BÉTERA


La responsabilitat del govern de Bétera en les mans de German Cotanda (PP)

 Germán Cotanda Gil (PP) és el nou alcalde president de la corporació de Bétera després d’aconseguir la majoria absoluta gràcies als dos vots del que serà el seu soci de govern, la UPIB.

Cotanda va rebre de mans del anterior alcalde J.Manuel Aloy, la vara de comandament de la ciutat. La seua alocució en castellà començà amb “no hay nada más bonito y emocionante que ser alcalde de tu pueblo” i va estar seguida amb gratituds, felicitacions a companys, família etc i va dir que “las puertas de mi despacho estaran abiertas para los vecinos de Bétera”. Parlà del moment difícil on es trobem i de la recerca de solucions en ocupació, seguretat, habitatge, comerç, indústria i agricultura. No va dir res de la Ronda Nord, en canvi va parlar de l’inici de la variant de la carretera Sant Antoni i va enumerar quatre punts progrmàtics per a incidir en ells: austeritat, transparència, oportunitats i diàleg (…) A partir d’ací Cotanda es mostrà d’un conciliador institucional que el va dur a dir _”Todos somos Bétera”, “si alguien necesita una mano, recordad que tengo dos, cuenten con el alcalde” -parafrasejant Sant Agustí-, “Seré digno de la suerte de ser de Bétera y su alcalde”_ va concloure.

Les primeres intervencions dels grups polítics esbossen les línies del que serà el treball polític de la pròxima legislatura.

Javier Alapont, portaveu del PP estigué menys institucional i gens conciliador; fidel al seu estil, va respondre a les crítiques  sobre el pacte de govern: “no se’ns pot demanar que no hem sigut transparents a l’hora de formar govern, l’hem fet per la proximitat en la gestió i  la ideologia” (!). A partir d’ací deixà clar que : ” No anem a comprometre la gestió amb qui es va querellar contra el que va ser  el nostre alcalde de Bétera” amb clara al·lusió a PSOE, Compromís i CuBe. I amb referència a Mas Camarena els va relegar a la Junta de portaveus “si els acords foren possibles”.

Cristina Alemany -Compromís per Bétera- va  felicitar els seus votants que han dut a la coalició a ser la segona força política de Bétera , “un canvi possible i necessari” per a  la formació que acudí al ple amb ànims renovats. Denuncià la primera mesura del PP d’eliminar les línies educatives en Valencià per continuar manifestant que el pacte de govern s’havia dut de manera soterrada i que suposa una reedició d’una gestió negativa per al poble. “Si la gestió continua sent ineficient amb pujades d’impostos, clientelisme, falta de transparència etc,ens tindran enfront, amb un treball constant de fiscalització, control i denúncia” . Si se comprén el canvi dels temps que demana democràcia real i si gestionen amb criteris d’eficiència económica i bon ús dels diners públics, que són els diners de tots, ens tindran al seu costat. Volem dir-li al PP que en este cas tindrà la nostra mà estesa, per arribar a acords transparents, sempre negociats públicament i en base a programes electorals”. Les seues últimes paraules es van dedicar als parats de Bétera i als veïns perquè es reduïsca l’impacte de la crisi i perquè els veïns tinguen la porta oberta del seu grup municipal  a totes les seues demandes .

Pilar Ros, PSOE, felicità a tots els regidors que aportaven la diversitat ideològica a la constitució del ple democràtic decidit  per la ciutadania malgrat la crisi i les mesures antipopulars adoptades pel govern socialista. Les seues paraules van passar des de la vertebració i cohesió d’un poble que creix,  a les energies renovables, educació, salut públiques passant per la participació associativa, el dinamimsme jove, la preservació del medi ambient i el patrimoni monumental. Llançà un missatge a l’oposició per treballar amb un mínims comuns per damunt de les diferències i tindre una resposta contundent a les decisions contràries a l’interés general.

Salvador Beltran, Mas Camarena, va recitar, en una llarga exposició, els motius de la seua aparició com a partit. La paraula integració, col·laboració i distància van ser repetides de diverses maneres per Beltran. La petició de no aplicar una superioritat en les urnes per a deixar a veïns fora del govern, es va reforçar per la demanda de no aplicar l’ortodoxia de la majoria de 12 concejals i ” no desperdiciar la energia de 9 concejales más”.

José M. Martí -serruch- UPIB, exultant  i concís, agraí, exhibí somriures i es va limitar a dir ” Nos comprometemos a trabajar por el futuro de Bétera”.

Manuel Chover, CuBe va dir sentir-se defraudat per la nul·la transparència i per no haver rebut una mà extesa per part de l’equip de govern, entre d’altres coses.

LA NOVA CORPORACIÓ DE BÉTERA. PP, UPIB, Compromís, PSOE,Mas Camarena i CuBe

Anuncis

Etiquetes: , ,

Una resposta to “GERMÁN COTANDA JA TÉ EL COMANDAMENT DE BÉTERA”

  1. Josefina Ferrero Castro Says:

    ¡Bona sort i Felicitats per a Bétera!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s


%d bloggers like this: