Bétera pagarà 130.000 € anuals en tres dedicacions exclusives de membres de la nova corporació .

Bétera pagarà 130.000 € anuals en dedicacions exclusives de 2 regidors de PP i UPIB i de l’alcalde (PP)(quasi 22 milions de les antigues pessetes). El pacte govern reparteix totes les delegacions entre PP i UPIB, així com les representacions municipals en consorcis i Fundacions. Les comissions informatives les formaran tot el plenari i la comissió de seguiment  la integrarà tot l’equip de govern que se seguirà a ell mateix. L’oposició no ha comptat pràcticament per a res; sols han nomenat els seus portaveus i han expressat el seu malestar i neguit per la seua falta de participació en les decisions preses en el curiós ple extraordinari de les 14 hores del dia23 de juny.

Pilar Ros (PSOE) Cristina Alemany,(Compromís) Javier Alpont (PP), Manuel Chover (CuBe) José Enric Alcácer (UPIB) Salvador Beltran  (Mas Camarena) seran els nous portaveus dels grups municipals de l’ajuntament de Bétera en la legislatura 2011-15 que comença ara.

La periodicitat de les sessions seran mensuals dilluns primers de mes en horari de 19 h. d’octubre a març i de 20 h. d’abril a setembre.

Les comissions permanents del nou ajuntament estaran formades pels seus 21 membres, és a dir, la totalitat del ple, decisió que va comptar amb el rebuig de Compromís que va considerar que 21 regidors no és la millor manera de funcionar i que caldria ponderar la representació.

Es van triar també els representants de la corporació en institucions:

En el consorci de Bombers Germán Cotanda i Elia Verdevio. En la Mancomunitat de Camp de Túria, German Cotanda que tindrà com a substitut a Javier Alapont. En el consorci del pla de residus Germán Cotanda i de suplent José M. Martí. En la Comissió de la Televisió Digital , Germán Cotanda i Vicenta Boquer i en la Fundació per a la millora i qualitat de vida de les persones grans, German Cotanda, José M. Martí i Mª Rosario Martínez. El grup municipal de Compromís va reclamar ( tot basant-se en les instruccions de a Conselleria que estableix representació a banda de la de l’alcaldia que és nata), un representant en la Mancomunitat de Camp de Túria com a segona força política de Bétera. Cristina Alemany recordà les paraules de l’alacalde en la seua investidura: “facilitar la participación de los miembros de la corporación en los órganos de representación”.

La Junta de Govern estarà formada per 7 regidors un de la UPIB i 6 del PP i hi haurà també 7 tinyents d’alcalde en la mateixa proporció.

Les delegacions (regidories) designades són:

PP i UPIB aclapararan totes les delegacions
Germán Contada ALCALDÍA, Empleo y Personal ALLIBERAT
Javier Alapont 1r TINENT d’Alcalde, Urbanisme, Obres Públiques i Sanitat
Elia Verdevío Policia, Interior, Agricultura i Patrimoni ALLIBERAT
Ayo Martínez Educació, Cultura i Turisme
Fran Martínez Festes
Pepe Coscollar Comerç, Indústria i Manteniment d’Edificis Públics
Finuca Roig Consum, Mercats i Dona
José Ángel Blay Esports i Parc Mòbil
Visi Boquer Comunicació, Noves Tecnologies i Juventut
Mónica Herrero Urbanitzacions, Nuclis de Població i Participació Ciutadana
José Mª Martí 2n TINENT d’Alcalde, Serveis Socials i Medi Ambient ALLIBERAT
Kike Alcácer Hisenda

La comissió de seguiment municipal estarà formada pels mateixos 12 regidors del PP i UPIB que formen el govern. Cristina Alemany, portaveu de Compromís, no va compredre que el govern de Bétera se seguisca “a sí mateix” a no ser que això servisca per a “cobrar”

Els representants municipals que tindran dedicació exclusiva i per tant cobrar un sou a càrrec dels presupostos seran: l’alcalde German Cotanda  (uns  50.100 € en total), El 2n tinyent d’alcalde José Mº Martí UPIB i la 4a , Elia Verdevio amb 40.000 € cadascun d’ells. L’equip de govern conté el nombre d’assessories i no augmenta exclusives però tampoc redueix la quantitat a percebre.

El grup Mas Camarena va lamentar la composició de les delegacions “perquè no era el que els ciutadans  hagueren desitjat” i el PSOE no va deixar passar l’ocasió de criticar l’alliberament de José Mª Martí com a regidor que obeïx, per a la seua portaveu Pilar Ros : “a un pacte entre PP-UPIB més que a una necessitat d’uns continguts “. A l’eixida del ple , Serruch  va entonar algunes paraules de recriminació a estes crítiques.

Anuncis

Etiquetes: ,

Una resposta to “Bétera pagarà 130.000 € anuals en tres dedicacions exclusives de membres de la nova corporació .”

  1. Francesc Vila Says:

    PP de Bétera y la Hidra de dos cabezas. Si Cotanda se mostró dubitativo pero dialogante en la representación demandada por Compromís para la Mancomunitat, Alapont, con la aquiescencia en ocasiones de aquel, dió nulas opciones a la oposición a la que cortaban con “quedamos enterados”, “se mantiene” o contestaban com preguntas a sus requerimientos sin responder. Todo parece indicar que vamos a asistir a una legislatura del enrocamiento de mitológicas proporciones. Y es que la criatura policéfala quiere evadirse y aplacar los trabajos de Heracles que le acecha.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s


%d bloggers like this: