El comerç de Bétera no remunta ni amb “Fires”. Poca resposta a la Fira del Comerç.

El comerç de “Fira” no està resultant un incentiu per a comerciants ni clients en Bétera. La poca presència de negoci tant en la Fira de l’Estoc com en la IV edició de la del Comerç, celebrada el passat cap de setmana, parlen de què les “fires” no estan resultant un estímul suficient. El comerciants que, en nombre cada vegada inferior hi acudeixen, no compensen l’esforç de montar una paradeta. El clients no troben massa interés en allò que s’exposa. L’organització, de vegades poc meditada, tampoc ajuda. La present edició de la Fira del Comerç ha estat organitzada a finals de mes quan molta gent encara no ha cobrat, en un cap de setmana ple d’actes, convocatòries i events. A més amb un sol de justícia que feia penosa l’estada del comerciants al recint de l’Albereda. El resultat no ha pogut ser més decebedor per la falta de personal i de negoci.

Els nous temps de crisi estan fent canviar els costums de les compres no tan sols a Bétera sinó arreu del món. Les compres per Internet són cada vegada més abundants i els comerciants que volen progressar s’hi  d’adapten. Proliferen maneres alternatives de fer compres com pàgines de segona mà, mercadets alternatius, intercanvis de “servicis” o bancs del temps etc. L’oportunitat de sintetitzar diferents mancances com a llocs d’oci i cultura familiars amb les compres, provoquen que la gent compre allò bàsic en Mercadona i fuja a centres comercials d’altres pobles o de la capital. Les urbanitzacions no veuen a Bétera com un poble que puga ser atractiu per a les seues compres i es rebutja d’esta manera una capacitat de negoci potencial. La falta d’un recinte estable que actue com amercat tradicional també n’és un obstacle per a crear una nova Bétera de les oportunitats.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Sols la coalició “Compromís per Bétera” s’ha atrevit a plantejar les coses de manera alternativa en el seu programa i han defensat un nou disseny del comerç a Bétera com a nucli comarcal que arreplegue l’interés dels pobles i urbanitzacions satèl·lits. Fins i tot van plantar una caseta que simbolitzava un nou centre d’oci i comarcal a l’entrada del poble per la carretera de St. Antoni.

L

Anuncis

Etiquetes:

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s


%d bloggers like this: