El presumpte homicida del policia Enrique M. de Bétera no declara per dany cerebral i el cas està congelat judicialment.

La instrucció per la mort a tirs d’un policia local de Bétera pareix abocada a un carreró sense eixida. L’únic imputat en el cas, Nicolás D. C., de 31 anys, company de dependències amb què va mantindre un enfrontament, patix greus seqüeles cerebrals a causa dels tirs que van travessar el seu cap. La investigació apunta que ell mateix es va disparar després de matar Enrique M., de 32 anys, encara que la família de l’acusat seguix convençuda de la seua innocència i lluita per demostrar que en el cas no tot és com pareix.
Els fatídics fets es van produir el 19 de març d’enguany, en l’interior de les dependències de la Policia Local de Bétera, durant un canvi de torn dels agents. Enrique mantenia una relació amb una jove que havia sigut parella de Nicolás, amb la qual cosa el mòbil passional apareix com a detonant de l’homicidi. La víctima va patir dos tirs, un d’ells en el cap, mortal de necessitat. Després de l’intent de suïcidi, qüestionat per la família de Nicolás, el jove policia va ser hospitalitzat en La Fe en estat crític.
No obstant això, de manera quasi miraculosa, l’acusat ha aconseguit sobreviure. No obstant això, el seu estat mental és molt precari, conseqüència d’una lesió en què va perdre massa encefàlica. Després de diversos dies en La Fe, va ser remés a un altre centre i actualment està en una unitat de rehabilitació del centre de salut Pare Jofré.

soterrar del policia mort a Bétera

El cas està, de moment, en mans d’un jutjat de Llíria. Hi ha una causa oberta per homicidi en què Nicolás apareix com imputat. Però la peça clau per a poder avançar en un procés judicial és la declaració del sospitós, cosa que, cinc mesos després del crim, encara no ha sigut possible.
Segons s’ha sabut, els forenses han visitat Nicolás per a conéixer el seu estat mental. El resultat d’estes visites ha sigut descoratjador, ja que el seu relat era completament absurd i incoherent. Davant d’esta situació, el jutjat requerix cada dos mesos informes sobre el seu estat mental per a saber si es produïx alguna millora i per tant procedix l’interrogatori ajornat.
L’expolicia de Bétera patix problemes de mobilitat i una important pèrdua de memòria a curt i llarg termini. Els metges estimen que podria millorar el seu estat fins al punt de sumar o compondre peces d’un puzle, per exemple. Però no confien que recupere la raó d’un adult o la noció del que va passar aquell dia.
La Llei d’Enjudiciament Criminal definix esta poc freqüent situació com «demència sobrevinguda». Abans dels fets Nicolás era una persona imputable penalment, però ara no ho és. Davant d’este supòsit, arreplega la norma, procedix el sobreseïment provisional de la causa, és a dir una paralització a l’espera d’una més que dubtosa millora en el futur.
El cas quedarà congelat si res canvia. Quasi amb tota probabilitat, el juí que determinaria la culpabilitat o innocència de l’imputat mai se celebrarà, estimen les fonts consultades. Passats 15 anys el delicte d’homicidi de què acusen Nicolás haurà prescrit.
(LP digital- text traduït. Foto VF-Bétera)
Anuncis

Etiquetes:

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s


%d bloggers like this: