Dol oficial i consternació popular per la mort del regidor de Bétera José Mª Martí (Serrutx-UPIB)

 Gran consternació popular per la pèrdua sobtada d’un beterà de socarrel

La notícia va córrer com la pólvora, José Mª Martí, Serrutx, com a ell li agrava que el digueren, moria pel matí en l’Hospital Arnau de Vilanova, després de no superar una sèrie d’infarts que li sobrevinguern durant la nit anterior i la matinada del día 30. Havia participat durant eixe dia en la inauguració de la nova seu de la policia, el que seria el seu últim acte oficial. Martí deixa esposa i dos fills i molts amics i familiars desconsolats.

Un ban de l’ajuntament anunciava que el cos present de l’ex regidor es trobaria en el tanatori de Bétera exposat per l’acomiadament de veïns, amics, familiars etc des de les 17 hores del 30 fins les 14 hores del dia 1. No hi haurà soterrar sinó un acte civil d’homenatge en el mateix tanatori envers les 14 hores. D’ací les despulles mortals de Serrutx viatjaran al crematori d’Alfara i tornaran per a descansar junt amb la seua mare al cementeri de Bétera en altre moment.

El silló de regidor buit

 

Ple extraordinari: consternació, condol, homenatge. 

El ban municipal i els correus electrònics anunciaren un ple extraordinari i urgent que es celebrava a les 19 hores enmig d’un silenci reverencial de tots els qui omplien la sala de plens. Una foto de José Maria a la qual es va afegir una rosa blanca i una samarreta dels festers –majorals i obreres- , dels qual ostentava la presidència amb molt d’orgull, feia més insuportable l’emoció, ja no tan continguda quan l’alcalde Cotanda i el fill major afegien al retrat un pom de roses roges, el moment sens dubte més intens.

Germán Cotanda no va poder llegir la declaració oficial del consistori amb normalitat. Després del minut de silenci, el to entretallat i baix de Cotanda revelà una dificultat per aguantar l’emoció del moment. A penes entenguérem alguns passatges. Subratllà el moment extremadament dur pel dolor i la tristesa de la gent que deixa una persona molt estimada per les seues responsabilitats tant polítiques com socials i que feien d’ell un home molt pròxim a tots. Cotanda va donar el condol a la família i el seu carinyo incondicional a títol personal i col·lectiu per acabar amb “ siempre quedará en nuestros corazones de todos a pesar de lo incompresnsible del momento que vivimos ahora”

El secretari de l’ajuntament va donar lectura als punts d’urgència aprovats per unanimitat que de manera resumida, decretaven cinc dies de dol oficial, on le banderes lluiran crespons negres, trasmetien la condolència de la corporació i el sentit de la irreparable pèrdua de la corporació i se suspenien els actes festius en este temps. Després del ple moltes persones es traslladaren al tanatori per acomiadar-se de Serrutx . 

Anuncis

Etiquetes: ,

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s


%d bloggers like this: