IMPOSTOS I INVERSIONS MARCARAN LA VIDA MUNICIPAL DE BÉTERA EN 2012

La delicada situació econòmica de l’ajuntament de Bétera i la falta de les inversions necessàries per al municipi marcaran sens dubte, l’agenda de la vida municipal i política dels grups municipals. Treballar sota mínims, amb l’aigua al coll dels reconeixements de crèdits i del que puga habilitar l’administració central per no asfixiar l’economia local serà el repte de l’equip de govern, mentres que l’oposició socialista ja reclama que se controlen les pujades d’impostos i Compromís denuncia la falta d’inversions de la Generalitat en Bétera per a 2012. Els grups de les urbanitzacions continuaran reclamant l’atenció que, segons els mateixos, se’ls ha negat.

La sala de plens en la passada legislatura de gom a gom, imatge que espodria repetir en 2012

Compromís denuncia la falta d’inversions de la Generalitat

La coalició Compromís per Bétera ha denunciat que la Generalitat Valenciana no ha inclòs cap inversió directa per a Bétera en els pressupostos del 2012. Per la qual cosa mitjançant el seu grup a les corts ha presentat dos esmenes d’addició als pressupostos de la Generalitat per a l’any 2012 per a que s’inicien les obres del tercer centre d’educació primària i que s’augmente la freqüència de pas dels metros que arriben a la població.     
Cristina Alemany regidora de Compromís ha declarat: “És sorprenent que el PP de Bétera no haja pressionat perquè els pressupostos de la Generalitat incloguen alguna inversió per al poble”. (continua més ací)

Socialistes de Bétera: ” S’ha d’evitar la pressió fiscal al ciutadà”

Els Socialistes de Bétera van denunciar que l’actual govern del PP i UPIB, després de portar a la “fallida” a l’Ajuntament, han decidit pujar els impostos i les taxes dels serveis municipals en un Ple extraordinari i urgent, “per poder fer front als deutes generats” des de 2003, i que han “mantingut ocults fins al mes d’octubre”, ja que una empresa privada va encarregar-se de “maquillar els comptes de 2010 i 2011”.

Segons la formació socialista, els serveis que es veuran afectats per aquesta pujada són aquells que afecten als veïns i les veïnes del poble, com llicències, activitats esportives, escoletes municipals, piscina coberta, taxa de fem (ja inclosa en l’IBI), construccions i obres. A més, el subministrament d’aigua i clavegueram serà cedit a una empresa privada “amb la qual cosa, pujarà el rebut de l’aigua a tots els veïns del casc urbà”.

 El govern “preveu la possibilitat de fer un nou crèdit de 3 milions d’euros”, el qual s’afegiria als ja existents, “situant el deute bancari en 10.000.000 d’euros”, afirmen des del PSPV. Actualment, “només una entitat bancària del poble ha confiat en la solvència de l’Ajuntament, per fer-li un préstec de 798.000€, amb un interès del 6%”. I a aquest deute cal afegir els més de 3 milions d’euros per compres, i unes pèrdues del 2010 de més de 2.200.000 euros.

Anuncis

Etiquetes: , , ,

Una resposta to “IMPOSTOS I INVERSIONS MARCARAN LA VIDA MUNICIPAL DE BÉTERA EN 2012”

  1. Clavellet Says:

    Hi ha massa entitat privada als negocis locals… Si substituiu els serveis públics substanciats pels governs locals per activitat d´organitzacions privades, per a què collons voleu l´ajuntament?

    Cada vegada més, els governs “privatitzadors” de qüestions públiques ens duen més lluny dels paisos escandinaus, on quasi el 100% dels serveis són públics… o del país basc, i us enfonsen més i més i més en un perfil baixíssim de ciutadans no qualificats: el que fa falta es importar modernitat i tecnologia (I+D+I) però si us encaboteu pe n el negoci de la construcció, la taronja i poquíssim més… esteu perduts
    Ts

    http://www.elpais.com/articulo/Comunidad/Valenciana/Chiringuos/investigadores/elpepiespval/20111211elpval_5/Tes

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s


%d bloggers like this: