Bétera aprova la gestió privada de l’aigua per a sanejar els seus comptes deficitaris

Bétera ha aprovat la gestió privada de l’aigua del poble de Bétera entre acusacions de l’oposició de menyspreu al seu treball municipal i un públic que no dubtà en exhibir els seu rebuig. El regidor Alapont PP no se n’anà pels núvols quan va dir que era una decisió política i que es feia per a tindre més diners en les arques municipals.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Els veïns del poble de Bétera pagaran molt més per l’aigua potable que consumeixen en aprovar-se la privatització del servei en el passat ple del dia 14 de maig. La factura suposarà sense dubte triplicar o quadruplicar l’actual import. Acabaria així una situació en la qual els ciutadans de Bétera -poble- pagaven el subministrament d’aigua de pous propis a un preu realment avantajós de 5 € de mitjana mensual.

Esta situació no afectarà a la majoria de veïns de l’extrarrradi que ja tenen connectada l’aigua  a xarxes gestionades per empreses i que vénen pagant factures gens barates superiors sempre als 20-25 € mensuals.

Per al regidor Alapont, això solucionaria tant  la situació deficitària de l’aigua com l’ús de recursos extraordinaris per fer front al pla d’ajustament aprovat recentment a Bétera. S’estima que l’empresa que es quede la concessió podria ingressar a Bétera una quantitat superior als 2 milions d’euros. El concejal popular es va esplaiar en este tema: “ el preu de l’aigua serà el cost real i posarem en valor el servici. Es faran els pagaments trimestrals i s’incorporarà el manteniment del sanejament tant del poble com de les urbanitzacions recepcionades”.

La portaveu de Compromís de Bétera, Cristina Alemany, demanà un informe d’una comissió experts sobre les opcions més convenients, afirmà que el “mal ús” de l’aigua no es combat amb privatitzacions sinó amb regulacions que l’ajuntament no ha fet i s’inclinà per una solució habitual en altres municipis com l’empresa mixta. També es manifestà preocupada per la situació de les més 1800 famílies sense treball de Bétera que es podrien quedar sense aigua perquè se’ls tallarà per no pagar.

Per als socialistes la nova gestió és una decisió política que servirà a l’ajuntament per pagar deutes. Pilar Ros se manifestà escèptica respecte a la falsa expectativa de donar feina a ciutadans de Bétera en la concessió, que tots donaren implícitament per assignada a Aigües de València. Per a Mas Camarena, l’aigua és el nostre particular 15-M i no era necessari emprendre este procés per a demanar el préstec a l’ICO. CUBE no tenia clara la integració de les urbanitzacions en el projecte.

Anuncis

Etiquetes: , , ,

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s


%d bloggers like this: