La plataforma ciutadana”Bétera per l’aigua” demanarà un referèndum per a paralitzar la privatització

El saló de plens es va quedar xicotet per acollir la crida de la Plataforma per la defensa de l’aigua de Bétera “Bétera PER L’AIGUA”. Ciutadans de tot tipus reberen la informació sobre la privatització imminent de la gestió del servici de l’agua potable  dels seus pous municipals. Divendres passat s’organitzava la mobilització per l’aigua i en pocs dies ja s’arrepleguen signatures per convocar un referéndum antiprivatizació. 3000 signatures han d’arreplegar-se en el municipi per acomplir el tràmit del 20% del cens i així forçar la consulta.

En l’acte del castell, integrants de la Plataforma i ciutadans llegiren els arguments per la conservació de la gestió pública de l’aigua, entre els aplaudiments de la ciutadania que se mostrava “indignada” per esta mesura antipopular. Els presents també pogueren fer preguntes i apuntar propostes.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

“Bétera per l’aigua” considera que la distribució de l’aigua és un servei bàsic i ha de ser públic ja que encaririra el seu cost un 100% per començar.  La falta de debat i l’opacitat de la decisió és la segona objecció de pes que denuncia la plataforma. La gestió suposa un regal per a una compnayia privada que durant 25 anys es farà amb la concessió per la quantitat mínim de 3 milions d’Euros. Consideren infundada tècnicament la decisió i no s’asseguren les inversions continuades en la xarxa.

Una privatització a la desesperada

La privatització del servei d’AP dels pous de Bétera ha suposat un capítol més de la gestió improvisada i caòtica de l’equip de govern . Uns pous  que són la joia de la corona del poble, que abasteixen sostingundament tota la població i permeten una gestió autofinançada es vénen a preu de rebaixes per aconseguir diners per al pla d’ajustament que tapen els forats milionaris dels comptes municipals. En temps de bonança ningú va pensar en gestionar millor, buscar inversions per al futur, expandir la xarxa  a les urbanitzacions, cosa que hauria fet encara més productiva la reserva aqüífera del poble. Bétera no disposa xarxa independent per als jardins i ara s’ha de plantejar “arreplegar” el que siga pels seu or líquid: hipoteca sobre hipoteca, si la ciutadania no ho impedix.

Anuncis

Etiquetes: ,

2 Respostes to “La plataforma ciutadana”Bétera per l’aigua” demanarà un referèndum per a paralitzar la privatització”

  1. alvaro Says:

    ¿Dónde se puede firmar? Informad para ir. Lo siguiente será privatizar el aire que respiramos para poder pillar tajada. Hay que pararles los pies

  2. Antonio Barriocanal Says:

    Estoy en contra de la privatización.
    ¿donde hay que recoger los papeles para firmar?

    Si los encargados de dirigirnos lo hacen de esta manera (para jodernos), lo mejor es que se vayan ¡ya!.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s


%d bloggers like this: