Protestes per les retallades laborals a l’ajuntament de Bétera.

L’Ajuntament ha presentat un pla de retallades de la plantilla: la reducció d’un 13% al salari del personal laboral, d’un 25% el personal de la Policia Local i un 50% de jornada i sou a una companya pertanyent a la Regidoria de Medi Ambient. En la majoria dels casos els sous no superen els 1.000 euros mensuals de manera que les retallades suposarien uns 130 euros al mes.

Un centenar de treballadors de l’Ajuntament de Bétera es concentraven a les portes del consistori el passat dia 13 per expressar el seu malestar per la reducció d’un 13% del salari que pretén dur a terme l’equip de govern sota l’advertiment de realitzar acomiadaments.

La Junta de personal ha lamentat que l’equip de govern haja volgut retallar la partida de personal i no altres àrees com la cura dels jardins “on la partida ha augmentat en 240.000 euros”. Els sindicats del consistori han sol · licitat els pressupostos per al pròxim any per estudiar amb deteniment cada partida i d’aquesta manera “veure i estudiar els diners destinats a cada àrea per fer propostes de retallades en altres partides i no només en les de personal “.

 ajunt mani funcionaris bétera

Compromís per Bétera presenta alternatives a les retallades laborals

Compromís per Bétera ha presentat per registre d’entrada una alternativa a les mesures formulades per l’equip de govern (PP-UPIB) que afectaran a quasi 80 treballadors i treballadores de l’Ajuntament de Bétera.

Compromís rebutja ROTUNDAMENT la reducció de quasi el 13’5 % de la jornada de treball, fins i tot, en alguns casos del 50 %. La mesura, en ocasions, afecta els treballadors que menys cobren. Açò suposa únicament una disminució del 6’53% al pressupost per a 2013, però l’impacte sobre algunes famílies serà molt negatiu”.

En este sentit, Compromís ha formulat un conjunt de mesures alternatives.

En primer lloc, reduir un 50 % cadascuna de les quantitats assignades per assistència dels polítics no alliberats als òrgans col·legiats (plens, comissions informatives, juntes de govern…), l’estalvi estarà al voltant de 85.000 €.

La següent proposta afectaria a les 3 alliberacions que hi ha actualment a l’equip de govern. En concret, suggerim el manteniment de l’alliberació de l’Alcalde i la supressió d’una de les altres dos alliberacions. En este cas, l’estalvi aproximat seria de 43.000 €.

En tercer lloc, respecte a la despesa de 150.000 € en serveis jurídics, Compromís proposa la contractació d’un advocat a jornada completa, l’estalvi en este cas estaria prop dels 90.000 €. O en tot cas, traure a concurs públic este servei.

En quart lloc, pel que fa a les atencions protocolàries i representació suggerim reduir-les un 50 %, això suposaria un estalvi d’uns 16.000 €.

Per últim, la reducció del 3% de la jornada laboral a tots els treballadors i treballadores de l’Ajuntament.

Este conjunt de mesures suposarà un estalvi total d’uns 450.000 €. Però no serà l’unica proposta. Estem preparant altres alternatives viables a la proposta de retalls en personal del PP-UPIB”.

Anuncis

Etiquetes: ,

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s


%d bloggers like this: