Bétera tindrà fallera major en 2014

El President de Junta Local Fallera, David Aloy, ha parlat amb els mitjans sobre els objectius, interessos i anhels d’aquest organisme creat gràcies a la unió i l’esforç de les cinc comissions falleres que hi ha a Bétera en aquests moments.
Com va sorgir la idea de fundar la Junta Local Fallera de Bétera?
La Junta Local Fallera va ser un projecte que va sorgir dels presidents de les falles de Bétera fa ja cinc anys, ells van ser els que van decidir donar un passet més perquè la festa fallera evolucionés conjuntament en la localitat. Els primer va ser que cada comissió aportés a 3 representants, després vam començar a elaborar els estatuts i els primers pressupostos. Això ha costat molt, molt de temps i molta dedicació.
Quins són els objectius de la Junta Local Fallera de Bétera?
El nostre objectiu principal és treballar per evolucionar la festa fallera a Bétera, per a això intentem que cada any els actes siguen més lluïdors i emotius tant per als fallers com per als ciutadans. Un altre dels fins és unir les forces de totes les falles i així aconseguir ofertes conjuntes perquè les comissions puguin estalviar en despeses.
Aconseguir que Bétera tinga representació fora de la localitat, és un altre dels objectius, per això necessitem tenir una Fallera Major que ens representi, això ho aconseguirem en el pròxim exercici després que ahir s’aprovaren els estatuts en el II Congrés Faller.
Creus que hi haurà xiques que vulguen ostentar el càrrec de Fallera Major de Bétera?
Sí, no tinc cap dubte, hem realitzat alguns sondejos i sabem que hi ha moltes xiques que volen convertir-se en Fallera Major de Bétera. El requisit per a poder presentar serà que abans hagen estat Falleres Majors de les seues respectives comissions. Primer volem tenir Fallera Major i Infantil i en un futur els estatuts contemplen que hi haja també Cort d’Honor, encara que per això haurem d’esperar.
Quins actes ha organitzat Junta Local per aquestes festes?
Els actes han començat ja amb el II Congrés Faller i el lliurament i festa del “Ninot Indultat”. Oficialment les festes comencen aquest dissabte amb la inauguració de l’Exposició del Ninot al Vell Ajuntament i l’Exaltació de les Falleres Majors de les 5 comissions a la Casa de la Cultura. Dissabte, dia 9, serà el torn de la “Crida” que es realitzarà des de la Casa Nebot. Ja durant la setmana fallera celebrarem la “Cantà a les falleres Majors” i “la Plantà” el dia 15 de març. Després celebrarem el lliurament de premis, la cavalcada i la tradicional Ofrena de Flors. Per acabar el dimarts, 19 de març, celebrarem la Missa en Honor a Sant Josep i l’Ofrena al Xiquet de Bétera. Finalitzarem les festes amb la “Cremà”.

(fragment Bet.com vivelasfallas.com)

Anuncis

Etiquetes: ,

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s


%d bloggers like this: