El ple de Bétera aprova a iniciativa de Compromís una moció que demana a la Generalitat que no elimine les ajudes als comerciants

El ple de l’Ajuntament celebrat  dilluns 5 va aprovar per unanimitat una moció presentada a iniciativa de Compromís per Bétera per demanar a la Generalitat Valenciana que rectifique la nova normativa que deixa sense ajudes els comerciants de Bétera.

Amb esta nova normativa de concessió d’ajudes aprovada per la Generalitat Valenciana, la Federació de Comerç/Associació de Comerç de Bétera es quedarà sense ajudes. “Fins ara, la Federació de Comerç/Associació de Comerç de Bétera ha vingut rebent ajudes, que ha utilitzat per fer campanyes informatives, de formació, estudis, events dinamitzadors o altres activitats relacionades amb el foment del comerç local. Unes activitats que a partir d’ara ja no podran fer amb estes ajudes públiques amb la nova normativa aprovada per la Generalitat”, denuncia Cristina Alemany, portaveu de Compromís per Bétera.

Amb esta nova ordre d’ajudes per a la dinamització comercial, que el ple de bétera demana que es rectifique, només podran accedir a les ajudes previstes les associacions empresarials i les fórmules de comerç associat o integrat d’àmbit local, sempre que la població del municipi supere els 30.000 habitants, que compten amb un gerent professional, contractat amb anterioritat a la publicació d’esta convocatòria, i comptar almenys amb 100 empreses associades.

“Esta ordre és un pas enrere en les polítiques de foment del comerç local. Cap organització social de comerciants de Bétera podrà rebre ni un cèntim d’estes ajudes ja que no compleixen les condicions que estableix la Generalitat Valenciana”, explica Alemany.

Etiquetes: , ,

Deixa un comentari