Aljama Cultura Tradicional Valenciana

 

l´Aljama de Bétera

L’Aljama de Bétera és una associació cultural que es va crear l’any 2004 amb la finalitat d’investigar, recuperar i difondre la cultura tradicional valenciana per mitjà de la música popular, la indumentària, els balls populars, les costums i les tradicions de la nostra terra.

L’Aljama està formada per un total de 18 persones. S’ha publicat un gran treball de camp realitzat per l’amic Fermin Pardo amb la col·laboració de les Obreres i Majorals de 2004, en el qual hem gravat cançons de bressol, cançons de treball, cançons de Pasqua, cançons infantils, cançon de festa, cançons per a ballar i una part de música tradicional religiosa del nostre poble, d’on destaquem la recuperació d’uns cants i una tradició ja perduda a Bétera com són els cants dels “Auroreros”.

Un dels projectes que tenim en principi, junt amb l’Ajuntament de Bétera, és la creació d’una escola, en la que oferim la possibilitat que participe tot aquell que estiga interessat en este món tan interessant com és el de la cultura tradicional valenciana, des dels cinc anys d’edat en avant.

Deixa un comentari